Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta la Maleta lila com a recurs per a treballar l'educació no sexista a escoles i instituts

Imatge 1.
Imatge 1
La Biblioteca municipal ha preparat dues maletes, amb una acurada selecció d'obres, que podran sol·licitar els centres educatius de Ripollet.

¿Us heu fixat que a molts contes infantils hi ha professions com bomber, forner o mecànic representades en la majoria dels casos per personatges masculins, mentre que d'altres com infermera o bibliotecària solen ser femenins? Aquesta és una de les preguntes que ahir dijous, 3 d'octubre, feia la directora de la Biblioteca municipal, Elisabet Vázquez, durant la presentació a la comunitat educativa de la "Maleta lila", un nou recurs educatiu vinculat a la coeducació i al treball entorn el gènere.

Es tracta de dues maletes que contenen una acurada selecció de contes, àlbums il·lustrats i còmics infantils i juvenils, amb l'objectiu de fomentar i desenvolupar la creació d'activitats, propostes pedagògiques i debats per a treballar l'educació no sexista i la diversitat sexual i de gènere a les escoles. La presentació es va realitzar a la Biblioteca municipal, que serà l'encarregada de dinamitzar les maletes, una destinada a educació infantil i primària, i una altra pensada per a cursos d'educació secundària. L'acte va comptar amb la intervenció de la regidora de Feminismes, Meritxell Caler, i del regidor d'Educació, Oriol Mor, seguides d'una xerrada sobre la literatura no sexista a càrrec d'Elisabet Vázquez.

Meritxell Caler va explicar que "a banda de treballar en la protecció individual de la dona, amb el SIAD o els punts lila, a Feminismes volem que tot sigui lila i un dels puntals és l'educació i la formació. Avui us oferim un recurs molt interessant per trencar estereotips de gènere i de rols a través de la lectura". Mor, per la seva part, va agrair a escoles i instituts la seva presència, així com al Centre de Recursos Pedagògics, tot reconeixent la importància de la literatura com a eina de coeducació, així com l'aprofitament de sinergies entre diferents regidories.

Els centres educatius interessats poden demanar les maletes lila a la Biblioteca Municipal, a través del correu electrònic b.ripollet@diba.cat o del telèfon 935 864 230. El període de préstec serà de 60 dies i l'Ajuntament s'encarregarà del lliurament i la recollida als centres. De cara al curs vinent, es preveu que la maleta lila passi a formar part del catàleg de recursos pedagògics de Ripollet.

NdP