Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova per unanimitat el rebuig a les amenaces d'Endesa

Imatge 1.
Imatge 1
Al Ple Ordinari del dijous 26 de setembre es van aprovar els punts proposats pel Govern, així com set de les nou mocions presentades. Va ser un ple llarg, de gairebé tres hores, amb moments de tensió especialment entre el portaveu del PSC Luís Tirado i l'alcalde, José María Osuna, en el debat de la moció presentada pel grup socialista que demanava la neutralitat del consistori i dependències municipals pel que fa a simbologia de part. Aquesta moció va ser rebutjada amb el vot contrari d'Esquerra i Decidim, així com la moció que demanava una consulta popular sobre la gestió municipal de l'aigua, presentada també pel grup socialista.

Les altres set mocions van ser aprovades, inclosa una de darrera hora presentada per Esquerra en suport als membres dels CDR detinguts aquesta setmana. Negociacions entre el grup socialista i el govern municipal van permetre també acords per aprovar les mocions en contra de les amenaces d'Endesa, per unanimitat, i la declaració com a festa d'interès local de l'elaboració de catifes florals per Corpus. A última hora l'alcalde va anunciar un acord amb la Generalitat per la construcció d'una residència de 100 places, de les quals 80 serien concertades, i un centre de dia amb 32 places concertades.

Entre el públic hi havia un grup de membres del CDR de Ripollet, convocats per protestar contra la moció sobre la neutralitat del consistori i les dependències municipals, que van exhibir pancartes amb el missatge "Llibertat presos polítics" i llaços grocs.

JPL