Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Creu Roja Cerdanyola Ripollet Montcada realitza prop de 60.000 intervencions

Imatge 1.
Imatge 1
La Creu Roja Cerdanyola Ripollet Montcada ha presentat la seva memòria d'activitat de l'any 2018. En el recull s'observa una tendència creixent respecte anteriors edicions, tant en l'àmbit de les intervencions (+22.83%) com en el dels beneficiaris/es (+701 persones ateses). D'aquestes, cal destacar el repunt d'usuaris i usuàries de la tercera edat, que troben en l'entitat un espai on fugir dels estereotips de la vellesa i practicar un estil de vida actiu i saludable.

A banda de l'acció directa, l'organització ha reforçat la sensibilització i la formació, dues potes cabdals que l'any 2018 han arribat a les xifres de 5526 persones sensibilitzades i a 1271 persones formades, en àmbits tan diversos com la prevenció d'accidents, la salut, els drets humans o el feminisme.

Pel que fa als seus ingressos, l'entitat ha augmentat considerablement el percentatge de recursos propis respecte a altres anys. Així, el 2016 aquests suposaven un 38.12% i el 2018 superen la meitat del pressupost (50.28%), en què destaquen les aportacions dels socis i sòcies o la recaptació gràcies al Sorteig d'Or de la Creu Roja. Amb tot, l'entitat ha hagut de fer reajustaments pressupostaris perquè manca finançament per cobrir tots els projectes que porta a terme. Tot i això, gràcies a l'esforç dels voluntaris i voluntàries han pogut mantenir i fins i tot superar tant les intervencions com les persones ateses d'anys anteriors.

La lluita contra la pobresa no disminueix
Tot i que les xifres macroeconòmiques semblen indicar una millora, si comparem les dades de la memòria 2018 amb les d'anys anteriors, els projectes i recursos destinats a la lluita contra la pobresa no han disminuït. De fet, des de l'organització s'alerta de la cronificació de les desigualtats socials i s'han mantingut i fins i tot ampliat el ventall d'accions per a pal·liar-ho. Entre elles destaquen programes d'ocupació per a col·lectius vulnerables, projectes per lluitar contra la pobresa energètica, ajudes alimentàries i/o sanitàries, entre d'altres. Per a aconseguir-ho, l'entitat mantén la coordinació amb els diferents ajuntaments i agents del territori, sumant esforços per a millorar la situació dels més desfavorits de la societat. De fet, la major part de les intervencions del 2018 (34.477 d'un total de 59.725) han estat destinades a millorar les condicions de vida dels col·lectius vulnerables (famílies en situació de pobresa severa, infància en risc d'exclusió, immigrants i refugiats, persones amb diversitat funcional, dones en situació de dificultat, persones grans, etc.).

Prevenció i salut, l'ADN de l'entitat
Tot i que l'escenari actual és canviant i presenta nous reptes, l'entitat ha sabut adaptar-se a les demandes de la societat sense renunciar al seu ADN. Així, la promoció dels primers auxilis, la prevenció en salut i els serveis preventius de socors continuen essent cabdals per a l'entitat. L'any 2018 es van realitzar 108 intervencions a les tres poblacions veïnes, atenent un total del 279 persones.

NdP