Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A punt per a la Festa Major de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
Amb puntualitat, com cada any, arriba la Festa Major i Ripollet es trastoca. Desenes d'activitats s'escamparan dia i nit per tots els barris de Ripollet, en un any on les arts escèniques faran viure i vibrar l'espai públic més que mai.
Un programa pensat perquè tothom tingui el seu moment mentre riem, juguem, ballem i compartim l'alegria que ens dona la festa. Una Festa que neix del treball de les entitats, de la Comissió de Festa Major i del personal de l'Ajuntament que, de manera voluntària, fan l'esforç de programar i donar sentit a la graella d'activitats.
Sortim al carrer i fem-lo nostre. Vivim la festa de manera entregada, cívica i responsable. Participem i siguem els protagonistes.
La Festa serà amb la consciència d'evitar entre totes i tots les actituds sexistes i LGTBIfòbiques perquè volem que tothom se senti còmode i segur, sense increpacions ni violències.
Ens veiem als carrers!
Visca la Festa Major de Ripollet!

—La Comissió de Festa Major

La Comissió de Festa Major ha previst un total de 90 activitats, del 22 al 26 d'agost. Emmarcada en l'Any de les Arts Escèniques, la Festa Major 2019 arriba amb vocació de tenir la més àmplia oferta, participació, descentralització i personalitat pròpia.

Des del passat mes d'octubre, la Comissió i Patronat de Cultura han treballat amb tot d'entitats, organitzades en les comissions Jove, Infantil, Mercat de la Vinya i Pregó. A la presentació del programa, l'alcalde de Ripollet, José María Osuna, va destacar com "en els darrers quatre anys hem vist com ha crescut el nombre d'activitats i amb ell també el nombre d'entitats participants". Pel regidor de Cultura, Oriol Mor, s'ha elaborat el programa "pensant a ampliar l'oferta per al públic familiar i per portar encara més la festa als barris". Una de les novetats d'aquesta edició és l'inici del programa el dijous, amb la Pre-Festa de l'Aresta. Enguany, el Mercat de la Vinya ocuparà novament el nucli antic i oferirà una programació d'activitats pròpia, com ara la trepitjada del raïm. També destaca l'Enlorca't, que portarà l'espectacle Nueva York en un poeta, a càrrec d'Alberto San Juan, en homenatge a Federico García Lorca.

Pel que fa als espais, la plaça del Molí es convertirà en zona de concerts. Als barris de Pont Vell, Can Mas, Pinetons i Can Clos, s'afegeix Sant Andreu com a escenari, amb una mostra dedicada als animals, a l'avinguda Pinetons. I la plaça de Pere Quart es manté com a zona de petits lectors i altres activitats de la Biblioteca i l'estand de la ràdio.