Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova presidenta de l'AETMV presenta el programa 2019-2020

Imatge 1.
Imatge 1
El dijous, 18 de juliol, es va presentar la nova programació teatral, música i dansa de l'Associació d'Espectadors del Teatre Mercat Vell i ho va fer la seva nova presidenta, Laura Dulcet, que té una llarga trajectòria dins l'associació. L'anterior president, Joan Ramon Gordo, que feia 8 anys que era al càrrec, passarà a ser vicepresident, com també ho serà Rafael López. Dulcet es va mostrar agraïda "pel suport de la Junta" i va anunciar que el seu objectiu és "consolidar tot el treball en equip que s'ha aconseguit durant els actes del 25è aniversari i atraure el públic jove al teatre". També va destacar "el prestigi" que l'associació ha assolit durant els anys i l'augment de col·laboracions amb els comerços locals, fins a 76 que han anunciat la seva col·laboració.

El programa torna a avançar tota la temporada 2019-2020, un format que ja va tenir èxit l'edició passada, i que per primera vegada repetirà espectacle dues temporades. Es tracta d'A.K.A., una obra que va tenir molt d'èxit, especialment entre els joves, i que també es desplaçarà als instituts per fer actuacions curtes. Pel que fa a les òperes, aquest any es projectarà Carmen de Bizet, Orfeu i Eurídice de Gluck i La Traviata de Verdi. Algunes companyies tornaran al Teatre Auditori, com és la cia. Les Antonietes, que interpretaran Othello, i la cia. Zero en Conducta, que portarà un nou espectacle de titelles, Eh Man Hé. També es podrà gaudir d'espectacles d'humor, com el de la Lloll Bertran, música com Valsos i Polques, cors infantils i l'espectacle There Was a Fiesta!, a més de la rondalla de Pep Gimeno "Botifarra".

A més, Dulcet i Gordo van voler destacar l'espectacle Elles tenen la paraula, que se celebrarà en els actes del dia de la Dona, i que musicalitzarà poetesses catalanes; a més de Nadia, la segona part de Clàudia, que narra el sofriment de dones que han patit guerres i conflictes, amb l'afegit que la protagonista de l'obra és també la persona que ha patit aquests tràngols. També en els actes del dia de la Dansa es trobarà l'espectacle Blowing, de la cia. Múcab Dans, a més de la projecció del ballet El Llac dels Cignes, en la seva remasterització de l'històric protagonitzat per Margot Fonteyn i Rudolf Nuréiev, amb l'Orquestra Simfònica de Viena.

Finalment, es trobaran espectacles molt originals com Ossos, amb Fermí Fernández i Toni Albà, coneguts actors del programa Polònia, Els Ocells, crítica del moment polític actual i del populisme, i Monroe-Lamarr, una conversa entre dues actrius marcades per la pressió de la fama, entre d'altres.

L'ara expresident Joan Ramon Gordo va voler fer un agraïment especial a tots els voluntaris i col·laboradors, "sense els quals tot això no seria possible", i va recordar la digitalització de l'associació i l'augment de l'activitat associativa i amb altres entitats, així com la incorporació de l'òpera com a moments claus del seu recorregut com a president. També va anunciar que es tornarien a fer les explicacions de cada obra uns 15 minuts abans per part de socis i veïns, activitat que permet fer una reflexió i anar més enllà per entendre el contingut simbòlic de l'obra.

Dulcet va voler destacar també que les entrades de tota la temporada es posaran a la venda primerament pels socis, i va voler incidir en què "a Ripollet es pot veure teatre per un preu molt baix, especialment les ofertes que tenim per al públic jove". Per ser soci no cal pagar quota, sinó subscriure's a una de les cinc tarifes, que van dels 21 € al trimestre fins als 57 € al trimestre, i 10 € per als menors de 30 anys. Ser soci també dóna accés gratuït a determinats espectacles.

Nits de Música i Cafè Literari
Com ja s'havia anunciat, les Nits de Música de l'Associació d'Espectadors arriben al seu 20è aniversari, que se celebrarà el 29 de novembre mirant als orígens, amb una sessió de sarsuela i òpera. També es faran sessions especials de Musicoteràpia, una sessió pel dia de les dones i s'allargarà la programació des de setembre fins a juliol. Rafael López va anunciar que es donaria molta més informació a la presentació de les Nits el divendres, 27 de setembre, i va voler destacar la feina pedagògica de les Nits dedicades a l'explicació de les òperes. El Cafè Literari també va avançar la seva programació, que també començarà abans del que ha fet fins ara, el 16 de setembre, i acabarà el 14 de setembre del 2020.

Per veure el programa de l'Associació d'Espectadors (pròximament) i accedir a la compra d'entrades, es pot fer des del seu web www.espectadorsripollet.cat, a la seva seu de la Pl. Onze de Setembre, 6, o al telèfon 627 454 642.