Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Música, espectacles i homenatges aquest dissabte a 'L'Orgull de Ripollet!'

Imatge 1.
Imatge 1
El dissabte, 20 de juliol, a les 20 h, torna la festa de 'L'Orgull de Ripollet!', al parc del riu Ripoll. La jornada comptarà amb les actuacions de la popular Pelopony, Samantha Hudson i Circa Club, a més dels artistes locals Tonisha Heels, The Milkshake i Linda Atenea. També hi haurà un espectacle drag amb Estrella Xtravaganza i Lily Poliester. Aquesta festa, que l'any passat va aplegar més d'un miler de persones, substitueix, de forma simbòlica, la tradicional Nit de Bruixes que se celebrava a Ripollet la tercera setmana de juliol.

Per motius aliens a l'organització, finament, Gaga Xpression i Tonisha Heels no podran actuar a 'L'orgull de Ripollet!'. Les substitueix el guitarrista, cantant, compositor i productor musical Luis Miguélez, que actuarà acompanyat per Gala Von Rich & Estrella Xtravaganza. Miguélez, relacionat en els seus inicis amb la "movida madrilenya", ha estat vinculat durant la seva trajectòria a formacions com Almodóvar i McNamara, Alaska y Dinarama o Fangoria, deixant la seva empremta en el panorama musical pop-punk-glam-rock estatal. Dissabte oferirà un repàs a la seva carrera musical, amb l'espectacle "Todo Hits".

Durant la presentació del cartell, el passat divendres 28 de juny, el regidor de polítiques LGTBI, Fran Sánchez, va voler reconèixer als artistes i agrupacions locals que han volgut participar-hi, com són The Milkshake, Linda Atenea i Tonisha Heels (encara que finalment no hi podrà actuar), que "ens van contactar amb molt d'entusiasme", així com les entitats que hi participen, Proud Ripollet, l'Observatori Contra l'Homofòbia, Parados Unidos i l'associació ASPADI de pares amb fills amb discapacitat, entre d'altres. El Club Futbol Sala Ripollet portarà la barra amb preus populars. Durant la festa també es repartiran uns mocadors blancs amb el pollet LGTBI editat especialment per a la diada.

Homenatge a Jordi Petit
L'acte, que comptarà amb la presència i les actuacios de la Xamuskina, Epidemic Dance Show, SB Dance, Parados Unidos i Aspadi, i Diables de Ripollet, començarà amb la lectura del manifest de la Comissió Unitària 28 de juny i tot seguit es farà, com és habitual, un reconeixement a una persona o col·lectiu significatiu en la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI. Enguany s'ha decidit destacar l'escriptor i activista Jordi Lozano González (Barcelona, 14 de juny de 1954), més conegut com a Jordi Petit, que l'any 1984 va ser coordinador del Patronat Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Ripollet.

Jordi Petit és un activista històric de l'Estat Espanyol, que va ingressar l'any 1977 al moviment gai, encara il·legal. Vinculat al Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), on va ser coordinador, i a la Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya, on fou secretari general, també es va implicar en la lluita contra el VIH/SIDA i la solidaritat amb els gais seropositius. A més, ha tingut càrrecs de rellevància internacional, com és el de secretari general a International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA).

Durant la seva trajectòria ha rebut nombrosos reconeixements, entre els que destaca la Medalla d'Honor de Barcelona (2000) i la Creu de Sant Jordi (2008).

A.B.