Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alberto San Juan encapçala el cartell de l'homenatge a García Lorca a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
L'Enlorca't torna a Ripollet dins dels marc dels actes de la Festa Major 2019. El reconeixement al poeta i víctima del feixisme inclou dos espectacles, un d'ells d'estrena, que giren al voltant de la seva obra i de la seva personalitat. El primer es tracta de l'espectacle 'Nueva York en un poeta', del reconegut autor Alberto San Juan, sobre el viatge i l'estada de Lorca a Nova York el juny de 1929. Allà va ser testimoni del Crack del 29,que va desembocar en el llibre 'Poeta en Nueva York' el 1930.

Per altra banda, Enlorca't també dona veu a la cultura i l'art local. Les bailaoras de Ripollet Noelia España i Sílvia Mor han creat l'espectacle 'El Silenci de Lorca', coincidint amb els 80 anys del final de la Guerra Civil. España i Mor s'uneixen per crear una proposta escènica que gira al voltant de la seva figura i la memòria limitada que acompanya a la seva mort i la de les persones afusellades i oblidades allà on van caure, portat a escena en clau de dansa flamenca i amb la veu i sensibilitat de Laura Marchal, cantaora amb una reconeguda carrera ascendent, i la música i el toc únic a la guitarra de Juan Gallardo.

L'edició Enlorca't d'enguany tindrà lloc el dissabte 24 d'agost a les 23 h, a la plaça del Molí de Ripollet i inclourà una ofrena floral al memorial al poeta situat al barri de Can Vargas. Activitat lliure i gratuïta, organitzada pels col·lectius locals Mai Més!, FAGC Ripollet, L'Aresta, Proud Ripollet, i les associacions de veïns de Sant Andreu i de Can Vargas, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ripollet.

A.B.