Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'inaugura l'ampliat Centre d'Atenció Precoç a la Infància (DAPSI) de Cerdanyola-Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
Desenes de persones va assistir a l'acte d'inauguració oficial de l'ampliació del Servei d'Atenció Precoç a la Infància (DAPSI) de Cerdanyola-Ripollet, ubicat a l'Avinguda de la Creu Roja, 25, després que la Mancomunitat Intermunicipal hagi cedit la segona planta de l'edifici. Aquest nou espai, que se suma al de la tercera planta, que ja ocupaven, ha permès guanyar sis sales d'atenció als infants i les seves famílies i una nova sala de reunions per a les treballadores. La trobada, celebrada el passat 5 de juliol, va comptar amb l'assistència dels alcaldes de Ripollet, José M. Osuna; el nou alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón i l'antic, Carles Escolà, la coordinadora del DAPSI, representants de la coorperativa que el gestiona, així com famílies usuàries.

Atenció a infants de 0 a 6 anys
El servei d'atenció precoç DAPSI Cerdanyola atén als nens de 0 a 6 anys de les poblacions de Cerdanyola i Ripollet que presenten dificultats en el seu desenvolupament o es troben amb risc de patir-les. El servei es presta a través de la cooperativa DAPSI SCCL i compta amb el suport dels Ajuntaments de Cerdanyola i Ripollet, que els proporcionen la infraestructura de local per a l'atenció. La planificació de la intervenció en cada cas inclou les necessitats de l'infant, així com de la seva família i la resta d'àmbits, com ara l'escolar i social.
El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Dapsi Cerdanyola SCCL, que és la cooperativa que gestiona el servei, s'ha fet càrrec dels treballs de pintura i paviment i de la compra de nou mobiliari. Amb aquesta ampliació, els espais d'atenció als infants i les seves famílies han millorat notablement, ja que l'augment del nombre de sales ha permès una redistribució dels espais i aquests han guanyat en capacitat i confort. Això comporta implícitament una millora en el benestar dels professionals que hi treballen, ja que ara disposen d'una sala de treball per cadascun d'ells (fins ara les compartien), a més d'una nova sala de reunions i espai de descans. Aquesta millora reverteix en el seu benestar i té un impacte directe en l'atenció als usuaris del centre.

El Concepte Bobath
D'altra banda, les sales de fisioteràpia compten ara amb un llit hidràulic específic per a poder fer teràpia seguint les premisses del Concepte Bobath, entès com una forma de pensar, observar i interpretar el que fa el/la pacient. Els terapeutes formats en el Concepte Bobath o tractament neuroevolutiu ajusten la seva intervenció a través de diferents tècniques, per al tractament de persones amb trastorns motors, sensorials, perceptius i cognitius, no ensenyant moviments, sinó fent-los possibles.