Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Decidim presenta les seves propostes per fer de Ripollet un municipi més feminista

Imatge 1.
Imatge 1
En un acte de campanya al nou pati del Centre Cultural la candidatura de Decidim Ripollet va explicar les seves propostes en l'àmbit del feminisme, amb la promesa de treballar per "feminitzar el municipi", ja que "feminisme i vida van de la mà". La número quatre de la llista, Txell Caler, va estar acompanyada de Teresa Carceller de Totes Fem Badia i de Fidela Frutos, del Moviment Alternatiu de Llinars, en un acte plurimunicipal on les tres van compartir idees sobre municipis feministes.

Caler va destacar les polítiques feministes que s'han desenvolupat els darrers quatre anys, de les que va destacar un SIAD "que ara és un projecte a mida i serveix d'acompanyament a moltes dones". Va utilitzar el mural del carrer Padró, sota l'Església, com una metàfora de què ara les dones de Ripollet "visibilitzem que estem totes juntes". Va assegurar però que queda molta feina per fer, i ara toca "esquitxar de feminisme tots els departaments", començant per la igualtat salarial entre homes i dones tècnics de l'Ajuntament, un fet que encara no es produeix "pel vot contrari d'algunes forces a propostes del govern al Ple". D'altres propostes destacades són la potenciació de l'esport femení, la intensificació del treball als centres cívics i la municipalització del servei d'atenció a domicili.

Teresa Carceller va explicar l'experiència del seu grup a Badia, que té el seu origen en les concentracions després d'un assassinat masclista a la seva població, i va apuntar que el feminisme "no és posar-se una xapa, és una actitud de vida". Fidela Frutos va exposar l'ideari de l'ecofeminisme, un moviment que busca "posar la vida al centre" per combatre "l'emergència climàtica en un planeta finit en presència d'un capitalisme depredador".

JPL