Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arriben a les jugateques de Ripollet les activitats del Bioblitz Metropolità

Imatge 1.
Imatge 1
El diumenge, 26 de maig, torna el Bioblitz metropolità de l'AMB i la col·laboració dels ajuntaments locals, després d'una primera edició que va superar totes les expectatives, ja que va comptar amb la participació de més de 1200 persones a tota Catalunya. A Ripollet, prop de 50 persones van participar en les activitats d'anellament i observació d'ocells organitzades a les dues Jugatecambiental. Aquelles persones que hi vulguin participar, només han d'acostar-se al parc dels Pinetons a les 10.30 h i al parc Massot a les 11 h. L'activitat, que a Ripollet gestionen Casa Natura i La Gresca, està oberta a tothom i no requereix inscripció prèvia.

Un bioblitz és una activitat de ciència ciutadana que té l'objectiu principal de fer recompte d'espècies i obtenir una fotografia de la biodiversitat al territori. Es pretén que la gent visqui en primera persona la feina de camp que fan els científics i, alhora, acostar el coneixement científic a la societat d'una manera senzilla, didàctica i pedagògica, a través e l'experimentació. Es tracta d'un aprenentatge que situa les persones al centre, en el qual nens i adults se senten involucrats i recullen informació que a posteriori pot ser molt útil per a investigacions científiques.

En aquest sentit, totes les dades obtingudes durant aquesta jornada es bolcaran a les plataformes Ornitho i/o Ocells del Jardí de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO), i també quedaran recollides al web de l'AMB a través del visor de fauna: http://amb.ico-apps.org/amb.

A.B.