Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Drets Humans i la Solidaritat centraran la tercera matinal d'Educant per a la vida

Imatge 1.
Imatge 1
Xènia Amorós per la FAPAC i Maria Castaño i Victòria Calvet per Acollim Cerdanyola - Ripollet exposaran, aquest dissabte 23 de març, les seves propostes i defensaran que totes les persones som ciutadanes del món però que calen recursos si volem avançar en la defensa dels drets bàsics. En la segona part de la matinal, sota el títol Compartim per créixer, es presentaran accions educatives que ja es porten a terme a la nostra localitat.

Aquesta matinal, la tercera d'aquest curs escolar, completa la proposta d'una educació basada en els Valors. En aquest cas es vol posar sobre la taula que, per motius diversos, les persones cerquem llocs on viure pensant que són millors que els nostres de procedència. Motius econòmics, mediambientals, polítics,...fan que ens desplacem i no sempre de la manera més idònia.

Catalunya, que sempre ha estat terra d'acollida, segueix rebent persones d'arreu i s'ha cregut convenient dedicar una matinal per reflexionar i compartir sobre l'actualitat en les condicions d'acollida, per avançar en l'anàlisi d'aquestes i com propiciar resultats més responsables i coherents. Cal preguntar-nos quines mesures disposa, aprova i estableix el govern, quin és el paper de les ONG i com ho viuen els nostres infants i joves, com ho vivim totes plegades.

NdP / JPL