Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gran resposta a la mobilització de la #VagaFeminista a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
Centenars de dones s'han sumat aquest 8M a l'acte central de la Vaga Feminista, convocada pel nou Comitè de Dones de Ripollet, en el marc del Dia de les Dones. La mobilització, que ha constatat l'enfortiment del feminisme a la localitat, especialment entre les joves, ha tingut el seu epicentre a la plaça del Molí, a partir de les 10 del matí, on s'han anat concentrant les manifestants, de totes les edats, mentre es feien tallers de pancartes i ioga. A les 12 hores, s'ha realitzat una lectura coral del Manifest 8M, sota els lemes "Juntes som més fortes" i "Ens aturem per canviar-ho tot", en referència a la vaga de cures, consum, laboral i educativa. La concentració s'ha allargat prop d'una hora, amb micro obert entre les presents i ha finalitzat convocant a la sortida a les 16.15 hores des del Centre Cultural per anar a Barcelona. Ripollet Ràdio, que ha suspès la seva programació en mostra de suport, hi ha dedicat un programa especial de retransmissió.
Actes previs
El cap de setmana anterior el Comitè de Dones de Ripollet ja va escalfar motors amb el Carnaval Lila i, la vigilia del 8M, sumant-se a la manifestació dels Comitès Feministes del Vallès Occidental, que va tenir lloc a Terrassa, amb marxa de torxes al Monument a la Dona Treballadora.

Motivada per la indignació
L'adhesió a la vaga del 8M sorgeix arran l'interès que va generar la de l'any passat i, especialment, per la indignació que han provocat els darrers mesos casos com el de "La manada" i la xacra dels feminicidis, que ja sumen més de 1.000 dones mortes en els darrers 10 anys. De les concentracions per protestar per cada nova víctima, va sorgir la constitució del nou Comitè de Dones de Ripollet, que s'ha consolidat com a grup activista i encarregat de l'organització i promoció de la vaga, que ha obtingut un gran èxit de convocatòria.
Vegeu l'àlbum de fotos al Facebook d'InfoRipollet.