Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament controlarà els orins dels gossos a la via pública

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet ha presentat la campanya 'Una pixada, una ruixada', per combatre la brutícia que generen els orins indiscriminats dels gossos a la via pública. A partir de juny, només es permetrà que els gossos pixin als escursells dels arbres, clavegueram, a la part de les voreres que toca a la carretera i a les àrees de gossos. A més, serà obligatori ruixar els pipís amb aigua. L'incompliment d'aquesta norma serà sancionat amb multes de fins a 300 euros.

Aquesta acció, que entra dins de la nova Ordenança reguladora de protecció, tinença i venda d'animals, aprovada al Ple de febrer, busca responsabilitzar als propietaris de mascotes i mantenir net l'espai públic. La campanya va ser anunciada en roda de premsa el passat dimecres, 6 de març, amb la presència del regidor de Protecció Animal, Fran Sánchez; la presidenta l'Animals Ripollet, Mónica Jiménez, Policia Local i tècniques de Protecció Animal de l'Ajuntament.

Per facilitar la neteja de la via pública, el regidor de Protecció Animal, Fran Sánchez, ha presentat unes ampolles reutilitzables de 480 ml, per ruixar el pipí, una vegada l'animal hagi orinat. Les ampolles es poden recollir a l'OAC de forma gratuïta, una vegada es comprovi que l'animal està censat i té el xip de reconeixement corresponent.

Rosa Moragas, tècnica de Medi Ambient, ha recomanat barrejar l'aigua amb vinagre, per disoldre l'orina i també les hormones que atrauen altres gossos a pixar al mateix lloc. També s'ha aprofitat per recordar que el registre l'animals és gratuït i que és obligatori tant posseir els documents de l'animal, com recollir els excrements i netejar l'orina. Mónica Jiménez, presidenta de l'Associació Animals Ripollet, ha mostrat el seu total suport a la campanya i ha recordat que es tracta de ser "cívic i responsable" quan s'és propietari d'animals.

L'inspector en cap de la Policia Local, Vicente Pacheco, ha anunciat que, de l'abril al maig, la policia endegarà una campanya de registre de mascotes i de civisme dels propietaris d'animals i augmentarà el control de documentació a la via pública. Durant aquestes inspeccions, també s'informarà de la nova regulació quant als pixats dels animals, que entrarà en vigor al juny i es pot poden donar sancions de fins a 300 euros. A partir de llavors, només es podrà deixar pixar als llocs autoritzats i així contribuir a tenir les façanes i els carrers nets.

A.B.