Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta la votació dels projectes que opten a la 3a edició dels Pressupostos Participatius 2019

Imatge 1.
Imatge 1
Des d'avui i fins al pròxim 24 de març es poden votar els projectes finalistes a la 3a edició dels Pressupostos Participatius 2019, convocats per l'Ajuntament de Ripollet i dotats amb un total de 300.000 euros. A través del web participa.ripollet.cat es pot accedir a la votació, escollint quatre dels projectes. Més de 300 alumnes dels instituts públics i concertats de Ripollet van presentar, el passat 26 de març al Teatre Auditori del Mercat Vell, les seves propostes, en el marc de #RipolletParticipa. Els projectes, que busquen la implicació dels joves en la millora de la societat i qualitat de vida de la ciutadania, han estat treballats a l'aula pels estudiants de 4t d'ESO i d'Emprenedoria de 3r d'ESO, amb el suport dels seus mestres i un equip tècnic de l'Ajuntament.
El Centre Cultural s'ha habilitat com a punt de votació, donant suport a aquelles persones que ho necessitin. En aquest equipament, també des d'avui, hi ha instal·lada una exposició amb els plafons explicatius de tots els projectes finalistes.

Durant la presentació dels projectes, a més dels 13 projectes finalistes, un per grup classe, es va visionar un 14è projecte "Espai per a joves", que finalment no ha estat inclòs en el procés de votacions, ja que no es va presentar en temps i forma. Aquest projecte no participa de la votació popular, encara que s'ha decidit recollir-lo i treballar en coordinació amb l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Ripollet, per l'interès que aquesta proposta va despertar entre els alumnes.

13 projectes
 
#carregaalcarrer - Carregadors públics
20.000 €
Punt de carregadors per a diferents mòbils a parades de bus. Es podran utilitzar quan es disposi de menys del 15% de bateria.

Il·luminació al Camí de la Serra
63.000 €
Millorar l'enllumenat del Camí de la Serra, instal·lant balisses, d'un metre d'alçada, per il·luminar i oferir més seguretat a les persones que hi transiten.

Màquines esportives al parc del riu Ripoll
20.000 €
Col·locació d'aparells per a fer esport al costat de la zona de pícnic del parc del riu Ripoll. Permetrien la pràctica esportiva a l'aire lliure, a totes les edats.

Millores al passatge Cot
36.000 €
A la confluència del carrer de Sant Enric amb el passatge Cot, nou enllumenat, reparació del paviment existent, nou mobiliari urbà i un mural contra la violència de gènere.

Accessibilitat per a tothom
12.000 €
Adaptar la Baixada dels Corbs, al nucli antic, amb la construcció d'una rampa per a persones amb mobilitat reduïda.

"Chorro 2.0" parc per a totes les edats
30.000 €
Col·locar nou mobiliari urbà, nous punts de llum alimentats per plaques solars a la zona de les taules, que quedaria coberta, punt de càrrega de mòbils i d'aparells electrònics. També es col. locarien elements esportius per practicar el tenis taula i màquines per a fer exercici, també per persones amb diversitat funcional.

Mou-te!
15.000 €
Remodelar la sala de música i ball del Centre Cultural, amb la instal·lació de parquet específic per a practicar la dansa. També un nou sistema de so i pintat de la sala.

Nou camp de futbol de gespa al Poliesportiu
50.000 €
Construir un nou camp de futbol 7 de gespa d'ús lliure, al costat de la pista d'atletisme, perquè també puguin jugar a futbol les persones que no pertanyen a cap club.

Reforma del parc d'Anselm Clavé
75.000 €
Millora i adaptació a persones amb diversitat funcional. Nou terra de cautxú i nous jocs infantils i pintat.

Parc esportiu al Camí de la Serra
50.000 €
Ampliar l'espai per a fer esport a l'aire lliure existent posant aparells de gimnàstica per a joves.

Més llum, més seguretat
63.000 €
Ampliar i millorar l'enllumenat al carrer de Barberà del Vallès i la ctra. de l'Estació, per una millor seguretat de vianants, ciclistes i patinets.

No més por als Pinetons
15.000 €
Incrementar l'enllumenat públic d'algunes zones del parc dels Pinetons que queden a les fosques. Amb fanals amb sensor de moviment per tal de contribuir a l'estalvi energètic.

Reciclatge d'aparells electrònics
6.000 €
Col·locar contenidors especialitzats per a la recollida dels aparells electrònics que ja no es fan servir: ordinadors, mòbils, càmeres de fotos, planxes del cabell, etc. Estarien ubicats als instituts de Ripollet.