Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca va batre rècords d'assistència i activitats l'any 2018

Imatge 1.
Imatge 1

Amb la celebració de l'Any del Llibre, durant el 2018 la Biblioteca municipal ha batut nous records d'assistència, registrant la visita de més de 93.200 persones al llarg de l'any, el que suposa una mitjana de 368 persones ateses cada dia d'obertura del servei. A més, el 2018, la Biblioteca ha organitzat o acollit prop de 140 activitats, moltes d'elles relacionades amb l'Any del Llibre. Actualment, un total de 13.552 ciutadans de Ripollet ja tenen el carnet de la Biblioteca, és a dir, que el 35% de la població de Ripollet ja n'és sòcia.

El mes d'octubre de 2018 la Biblioteca va registrar el nombre de visitants més alt de la seva història, amb uns 10.880 usuaris i usuàries ateses en un sol mes. Tot i que, on més incidència ha tingut la celebració de l'Any del Llibre, ha estat en el nombre d'activitats de foment de la lectura i cultural que la Biblioteca ha organitzat i ha acollit. En total, l'equipament ha organitzat 139 activitats, amb una participació de més de 4.600 persones.

El nombre de préstecs es manté Una altra bona xifra és que després d'anys de davallades en les dades del servei de préstec, per primer cop les estadístiques es mantenen, amb uns 44.440 préstecs realitzats al llarg de l'any, un número molt semblant al del 2017. Finalment, el fons documental de la Biblioteca ha tancat l'any amb 43.923 documents, entre llibres, pel·lícules i discos.

Llibres més prestats:
Ecos del destino, de Miranda Kellaway (Vergara)
No soy un monstruo, de Carme Chaparro (Espasa)
La Librería de los finales felices, de Katarina Bivald (Planeta)

Pel·lícules més prestades:
El Contable (de Gavin O'Connor)
Batman v Superman (de Zack Snyder)
Rogue One: una historia de Star Wars (de Gareth Edwards)

La Biblioteca a les xarxes
Amb aquestes bones dades, la Biblioteca ha iniciat l'any amb ganes de seguir ampliant usuaris i activitats. Aquesta setmana ha inaugurat el seu perfil d'Instagram @biblioripollet, que suma als que ja té a Twitter i Facebook. També manté actualitzat el seu blog (biblioteca.ripollet.cat), on podeu trobar les novetats, recomanacions i activitats de la Biblioteca i permet fer-ne la inscripció online.

NP/A.B.