Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament atorgarà 20.000 € més que l'any passat en subvencions a l'esport escolar i federat

Imatge 1.
Imatge 1
El Patronat Municipal d'Esports compta amb una partida de subvencions de 73.900 €, 20.000 més que l'any anterior, que permetrà que les entitats esportives locals, escolars i federades, rebin més ajudes econòmiques per al desenvolupament de la seva activitat habitual, així com pels actes i activitats esportives realitzades durant l'any 2018.

Aquest augment de la partida ha permès, entre d'altres millores, subvencionar l'esport federat per a majors de 18 anys, ja que fins ara es limitava a l'esport de base; donar suport econòmic a esdeveniments esportius i desplaçaments d'equips locals, i augmentar l'import destinat a les escoles per a l'esport escolar i a l'esport femení.

El PAME compta amb 6 programes subvencionables, que s'han vist millorats, amb l'increment de les subvencions. Així, a més de mantenir-los, s'han incorporat alguns aspectes, amb la voluntat de respondre les demandes de les entitats esportives. Aquests programes són els següents:

1.- Programa d'ajuda a l'esport escolar (35.526,06 €).
2.- Programa d'ajuda a programes esportius estables i continuats de les entitats esportives locals. Fins ara es subvencionava l'esport de base i enguany s'amplia també als majors de 18 anys (22.349,64 €).
3.- Programa d'ajuda per organització d'esdeveniments i actes esportius (2.930 €).
4.- Programa d'ajuda per a la col·laboració en actes o esdeveniments esportius organitzats pel PAME (950 €).
5.- Programa d'ajuda per a l'organització i/o participants en actes o activitats d'especial interès socioesportiu per al municipi. En aquest apartat s'ha subvencionat a tots aquells clubs que promocionen l'esport femení, ja sigui a equips federats que participen a lligues regulars, com a esportistes d'esports individuals que competeixen en torneigs federats, i aquells actes que tenen una importància rellevant (11.388,02€).
6.- Programa d'ajuda per a formació d'entrenadors i monitors (735 €).
Gràcies a l'augment de la partida de subvencions d'aquest any, l'import que han rebut les escoles per participar a l'esport escolar organitzat pel PAME també s'ha vist incrementat.

Durant el mes de gener, el PAME comunicarà a totes les entitats esportives les subvencions atorgades, les quals hauran de justificar fins al 31 de març. En aquests moments hi ha 49 entitats esportives censades al municipi, tot i que són 29 les que estan actives.

NP/S.R.

Foto: Equip femení del Club Bàsquet Ripollet (@InfosportRipo)