Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Govern aprova el projecte de l’escola bressolLa construcció costarà 504.000 €

La futura llar d'infants municipal de Ripollet ha fet un pas més endavant amb l'aprovació inicial del projecte de construcció. El cost de l'obra puja 504.000 €, 40.000 més del previst fa uns mesos, ja que s'han incorporat algunes millores. El govern local ha decidit escurçar els terminis per tal d'accelerar l'adjudicació i que doni temps a tenir el centre a punt de cara al final d’any. Segons la regidora d’Educació, Malika Zedjaoui “es compta amb el vistiplau de la Mesa” i va assegurar que “l'escola bressol serà de gran qualitat i amb serveis òptims”. La Junta de Govern també va donar llum verda a la regulació dels criteris de construcció d’espais sota coberta i patis d'illa del Nucli Antic, a la construcció d'un pas elevat per vianants al carrer Covadonga amb rambla de Sant Jordi i a l'adhesió a la Xarxa Barcelona de Municipis de Qualitat, entre d'altres punts.

Quant a la revisió del PERI del Nucli Antic, la 1a tinent d’alcalde i regidora d'Urbanisme, Rosa Martín, va explicar que “el que s'ha fet és redactar una normativa detallada d'alguns criteris de construcció que no estaven prou clars i evitar falses interpretacions”. La primera modificació és de l'apartat de la sota coberta, que s'entén com un espai habitable independent, sempre que no se sobrepassi el màxim d'habitatges permesos. D'altra banda, el pati d'illa serà edificable fins al 50%, al mateix nivell que la planta baixa i aquest tram cobert només podrà ser destinat a usos complementaris de la resta del pis, com ara trasters.
La Junta també va atendre la petició de l'Associació de Veïns Can Mas d'instal·lar un pas elevat per vianants al carrer Covadonga amb rambla de Sant Jordi, amb l'objectiu d'obligar els cotxes a circular més lentament. El cost de l'obra és de 13.400 euros i es farà amb els mateixos materials amb què s'ha remodelat el carrer. El darrer aspecte destacat per Martín va ser l'adhesió a la Xarxa Barcelona de Municipis de Qualitat. Aquesta xarxa, impulsada per la Diputació de Barcelona, dóna suport a uns 400 ens locals, en iniciatives que fomenten la millora de la cohesió social, qualitat de vida, sostenibilitat, el desenvolupament social i econòmic i l'eficàcia de l'Administració Local. En aquests moments, el govern local està treballant en la llista de projectes pels quals es vol demanar subvenció.