Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet ja es beneficia de les tarifes de la zona 1

Imatge 1.
Imatge 1
Les tarifes de la zona 1 s'han ampliat des d'aquest 1 de gener a 18 municipis les zones 2A, 2B, 2C i 2D, per als desplaçaments tant en autobús, com en metro i rodalies. Ripollet és zona 2C, el què comporta que els usuaris es poden beneficiar de les tarifes de la zona 1 en els seus desplaçaments cap a Barcelona i la seva primera corona i també entre els nous municipis integrats, com ara també Badia, Barberà, Cerdanyola i Sant Cugat. Amb la resta se seguirà sense canvis.

El preu del bitllet senzill d'una zona és de 2,20 euros i la targeta T-10 costa 10,20 euros. L'estalvi pot arribar al 50%. Els autobusos que passen a tarifa de zona 1 són: 620 (Barcelona/Fabra i Puig - Ripollet) , 621 (Barcelona/Fabra i Puig - Ripollet/Polígon Santiga) , 648 (Montcada-Ripollet-UAB), 685 (Montcada-Ripollet), 690 (Badalona - Sta. Coloma - Ripollet - UAB) i e4 (Barcelona/Sagrera Express - Ripollet). En canvi, es mantenen les tarifes dels autobusos cap a Sabadell, B-2 i B5, així com amb la resta de poblacions d'altres zones.

En una nota de premsa, l'Autoritat Metropolitana del Transport informa que, amb motiu de la baixada de tarifes, es preveu un augment de la demanda de transport públic en 4,6 milions de viatges i que està treballant en lamillora del transport públic a la segona corona. El govern de Ripollet i altres grups municipals van celebrar el canvi de tarifes quan es va anunciar a l'octubre, però també van demanar més inversió, per millorar la freqüència i connectivitat dels autobusos de Ripollet, que continua sent deficient, tot i les millores que s'han anat fent a demanda de l'Ajuntament i per les reiterades queixes dels usuaris.