Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tertúlia i tallers per reivindicar el paisatge industrial de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
El Centre Cultural acollirà aquesta tarda una tertúlia sobre el projecte artístic "Vallès. Fabricar passats, fabricar futurs", de Claudio Zulián, a partir de les 20 h. Hi participen l'artista, el director de La Virreina, Valentín Roma, les periodistes Àngels Leiva i Montse Frisach i l'historiador Ramon Martos. Aquest acte, que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, és gratuït i obert a tothom.

A més, avui i demà a partir de les 16.30 h, s'organitzarà un taller de vídeocreació amb l'objectiu de rodar el paisatge industrial del municipi. Consulteu les places al Centre Cultural.

Vallès: fabricar passats, fabricar futurs és una obra construïda per diverses peces i diferents formats que té com a punt de partida la vida i l'imaginari de les persones del Vallès. Es tracta d'un projecte de l'artista Claudio Zulian que sorgeix arran d'una iniciativa de La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona. Ripollet serà un dels municipis que hi participarà, juntament amb Sabadell, Terrassa i Cerdanyola. A més, el projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la producció és de l'associació cultural Imágenes Imaginario i Acteon.

La reflexió sobre la història i el futur d'una comarca industrial, com és el Vallès, necessita de nous instruments i noves imatges que siguin capaces de funcionar com un mirall que permeti la reflexió, sobretot en un moment de tants canvis com el que vivim. És així com es poden plasmar les transformacions dels treballs, el pobles, les formes de vida, i preguntar-nos sobre tot això. Pensar la història significa explorar la profunditat del temps i la memòria. Una vegada creada aquesta possibilitat, es pot començar a il·luminar el futur.

D'aquesta manera, es podran veure un total de 15 videoinstal·lacions que exploren el territori de la comarca. Quan ens referim al territori, al·ludim a quelcom on es barregen les dimensions reals (com els edificis o les carreteres), amb altres dimensions imaginàries (com les llegendes urbanes, les fotografies, les pel·lícules o les memòries col·lectives). Vallès: fabricar passats, fabricar futurs explora 15 indrets del territori amb la voluntat de tantejar ambdues dimensions: les físiques i les imaginàries per tal de crear com un atles artístic i a la vegada, històric, geogràfic, cultural i emocional del Vallès.