Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa la campanya de poda d'arbrat viari

Imatge 1.
Imatge 1
Aquesta tardor la Brigada de jardineria municipal ha iniciat la campanya de podes d'arbrat viari, que es preveu allargar fins a finals del mes de febrer. La campanya s'està concentrant només en els arbres que realment ho necessiten, ja que la Regidoria de Medi Ambient i Parcs i Jardins de Ripollet aposta per fer només les podes que siguin estrictament necessàries per al correcte desenvolupament i salut de les plantes, mantenint la biomassa correcta.

La poda que s'està portant a terme consisteix a tallar les branques debilitades que presenten perill de trencar-se i a eliminar les branques mortes i els rebrots que no aportin una bona estructura als exemplars. La finalitat és sanejar i reequilibrar els arbres de manera que puguin créixer amb l'estructura que els és pròpia a l'espècie i així aconseguir una millora estètica i funcional, evitant les podes dràstiques que els debiliten i els fan més sensibles a plagues i malalties. També es tallen aquelles branques que interfereixen amb cables elèctrics, aquelles que poden penetrar a les finestres dels habitatges o produir molèsties a veïns, i les branques que puguin obstaculitzar el trànsit de vehicles.

Amb aquests criteris, es repassaran la majoria d'arbres del poble i es trauran aquells que estiguin en mal estat, com és el cas de dos arbres de l'avinguda Catalunya amb rambla de les Vinyes. També s'han hagut de treure altres al carrer de Sant Josep. Es tracta, doncs, d'una poda restrictiva i amb actuacions puntuals, com la que es va fer a la plaça d'Emma Maleras o les que es faran al carrer de la Bòbila i al carrer Verge de de Montserrat, entre d'altres.

Mantenir la biomassa correcta, mitjançant la limitació en les podes, a part d'oferir un gran valor estètic, paisatgístic i proporcionar zones de lleure i d'esbarjo, és important també per la nostra salut. Els arbres contribueixen a regular la temperatura de l'ambient i dels habitatges, ajuden a retenir l'aigua de la pluja, afavoreixen la biodiversitat, redueixen el soroll i retenen la pols evitant que entri a les cases, a més de proporcionar oxigen i netejar l'aire de les emissions atmosfèriques de CO2 dels vehicles i xemeneies, entre d'altres.

NP/A.B.