Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Generals 2004Duran i Lleida (Núm. 1 de CiU): “No ens treu la son ser ministres”

El número 1 per Barcelona de la llista de Convergència i Unió a les Eleccions Generals i president del Comitè de Govern Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va oferir dijous 12 de febrer la xerrada “Catalunya a Madrid” al Teatre Auditori. La presentació va anar a càrrec del president local de CDC, Joan Fandos, qui va dir que “no ens ha de tremolar la veu a l’hora de demanar i exigir” i l’alcalde de Castellar, Lluís Corominas, que va definir CiU de “pal de paller de Catalunya” i de representar el “seny i la rauxa”. En la seva intervenció, que va ser escoltada per l’Auditori ple de gom a gom, el candidat convergent va parlar en clau electoral del paper de la coalició nacionalista al govern central, del finançament autonòmic i de la reforma de l’Estatut.

La intervenció de Josep Antoni Duran i Lleida va començar dient que CiU ha estat “una força nacionalista integradora”, però va manifestar “no ens treu la son ser ministres, però sí defensar Catalunya”. A continuació va desgranar els punts bàsics del programa electoral de la coalició, com ara l’obtenció de més finançament i més autonomia. Quant al finançament va dir que volien “continuar sent solidaris” però que “això no ha de passar perquè es desatengui la nostra gent”. Així va destacar les necessitats de la gent gran, ja que Catalunya és una de les poblacions més envellides de l’Estat. En el tema del traspàs de més competències va demanar major autonomia en temes com la gestió de contingents d’immigrants, transports i comunicacions i en les pensions. I és que Duran i Lleida va definir la seva candidatura com “profundament social” i va posar com exemple les millores realitzades per les vídues.

D’altra banda, també va centrar part del seu discurs en criticar el PP, culpant-lo de “portar enemistats per la seva relació amb EEUU” i de “fer el ridícul a l’exterior”. Així mateix, va proclamar CiU com una força “serena i central”, tot afirmant que “volem continuar tenint una Catalunya fomentada en la convivència, la pau, el progrés econòmic i social, garantint la identitat del nostre poble i la integració”. Duran i Lleida va concloure que desitjava “una país on la seva gent es pugui guanyar la vida, un país d’oportunitats”.

Qui és Duran i Lleida?
Va néixer a Alcampell –Franja de Ponent— l'any 1952. Fins als 10 anys, estudia a l'escola del poble. Dels 10 al 15 estudia a Tamarit de Llitera i, els dos anys següents, cursa el batxillerat superior a Balaguer.
L'any 1969 inicia la carrera de dret a l'Estudi General de Lleida. Durant els 5 anys de carrera, compagina els estudis amb les activitats més diverses, treballant com educador, comptable i també als Jutjats de Lleida.
Acabats els estudis i el servei militar, exerceix professionalment d'Advocat a Lleida i de Professor de Dret Civil a l'Estudi General.
És casat des del 1986 i té tres filles.