Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet commemora el Dia mundial de la Sida

Imatge 1.
Imatge 1
El pròxim dia 1 de desembre se celebra el Dia mundial de la Sida. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Ripollet ha organitzat un seguit d'actes, que es condensaran, principalment, el divendres 30 de novembre. Es tracta del fruit d'un treball transversal entre les regidories de Joventut, Polítiques LGTBI, Educació, Salut Pública i el Patronat Municipal de Cultura, que enguany també compten amb la col·laboració de les entitats Gais Positius i Proud Ripollet i de l'Institut Lluís Companys.

Els actes s'iniciaran aquest dijous, 22 de novembre, amb la inauguració de l'exposició 'Armand Lluent: del cel a la Terra', que ocuparà la Sala d'Art del Centre Cultural fins al 29 de desembre. L'obra del pintor Armand Lluent gira entorn de la representació de la figura humana, cada vegada més explícita, i passa per diferents èpoques, com l'expressionista, la terra o el cel. L'acte, que tindrà lloc a les 19.30 h, comptarà amb l'assistència de Carles Soto, president de la Fundació Armand Lluent.

Els actes del dia 30 de novembre començaran a les 16 h, amb un llaç humà vermell contra l'estigma i la discriminació relacionades amb el VIH/SIDA. Tot seguit es llegirà un manifest a càrrec de les entitats Gais Positius i Proud Ripollet. També hi haurà taules informatives amb material preventiu a la plaça d'Emma Maleras i la plaça de Pere Quart, a càrrec dels alumnes dels Cicles Formatius d'Integració social i Atenció a les persones en situació de dependència, de l'Institut Lluís Companys. Les activitats finalitzaran amb la projecció del documental 'How to Survive a Plague' i una xerrada-debat a càrrec de Proud Ripollet.

D'altra banda recordem que les persones interessades poden realitzar-se la prova ràpida del VIH, sífilis i hepatitis C, de manera anònima, gratuïta i confidencial, demanant cita prèvia al telèfon 935 046 040, o per correu electrònic a provarapida@ripollet.cat.