Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Decidim fa públic el seu suport a la vaga de metges de primària

Imatge 1.
Imatge 1
En un comunicat, Decidim fa públic el seu suport a la vaga de metges de primària, "els qual prioritzen, en les seves reivindicacions, la millora de la qualitat del servei que presten demanant més temps d'atenció per a cada persona usuària". Segons l'escrit, les retallades "van suposar una pèrdua progressiva de la qualitat assistencial, amb retallades de personal, de sous i de mitjans i un augment de la precarietat laboral en el sector. A hores d'ara, allò que es va retallar encara no s'ha restituït en absolut. Continuem en la mateixa precària situació dels darrers anys: augment de les llistes d'espera, retards de més de 20 dies per aconseguir una visita al metge".
Per a Decidim, "si el sistema d'atenció primària no s'ha ensorrat ha estat per la voluntat dels treballadors i treballadores del sector públic, els quals porten anys assumint càrregues de treball insuportables i perilloses per una adequada atenció als pacients". Així mateix manifesten que "cal revertir les retallades i augmentar significativament els pressupostos dedicats a l'atenció primària: més personal i més mitjans. El pressupost destinat a la Sanitat Pública és dels més baixos de tot l'Estat i la quantitat que s'hi dedica està molt per sota de la mitjana europea".
Finalment, el comunicat conclou: "considerem que els usuaris i usuàries som els propietaris del nostre Sistema Públic de Salut, donat que el paguem amb els nostres impostos, per això cal exigir una sanitat 100 % pública, universal i de qualitat. Per aquest motiu fem una crida a tota la ciutadania per tal de donar suport actiu a la vaga i a les reivindicacions del personal de la sanitat pública, donat que si guanyem ells, hi guanyem tots i totes".