Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament homenatja els 81 joves de la Lleva del Biberó de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
L'acte de cloenda de les I Jornades de Memòria Històrica de Ripollet tindrà lloc el pròxim diumenge, 25 de novembre, a les 11 h, a la plaça de Pere Quart. Es tracta d'un homenatge a la Lleva del Biberó de Ripollet, amb la inauguració institucional d'una senyalització històrica ubicada a l'espai on va viure Sever Bigas, uns dels 81 "Biberons" que van ser cridats al front al final de la Guerra Civil.

Els 45 biberons de 18 anys i sense tenir prou instrucció militar van lluitar, principalment als fronts del Segre i la Noguera Pallaresa i també a la Batalla de l'Ebre. Els de la segënt, també mobilitzada, finalment no van anar a la guerra.

Sever Bigas Ribas (1921-1991)
Veí del carrer Nou de Ripollet, Sever Bigas va ser cridat a files amb només 17 anys. De la Lleva, finalment, no va lluitar al front, però el seu pare i el seu germà sí. Comunista i molt implicat a l'associacionisme ripolletenc, Bigas va ser un lluitador antifranquista. Està previst que diumenge 25, membres de la seva família siguin presents a l'acte d'homenatge.

Aquesta senyalització històrica serà la primera d'un conjunt sobre llocs de memòria que es vol instal·lar a la ciutat, en el marc dels Programes de memòria de Ripollet, impulsats des de la Regidoria de Memòria Històrica.

Per últim, a les 12 h, s'ha organitzat l'activitat "Juga amb la història. El Guernica de Picasso, un símbol de pau", al CIP Molí d'en Rata. Les places són limitades. Poden consultar la disponibilitat al 93 594 60 57 o a molidenrata@ripollet.cat.

NP / A.B.