Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Banc d'Aliments busca voluntaris/es per al Gran Recapte

Imatge 1.
Imatge 1
El Gran Recapte del Banc d'Aliments se celebrarà els pròxims dies 30 de novembre i 1 de desembre. L'entitat, en aquests moments, té obert el període d'inscripció de voluntaris per a aquesta massiva recollida d'aliments, la qual representa d'un 20 a 30% dels aliments que arriben a l'entitat durant tot l'any, segons explicava Daniel Regero, coordinador local del Gran Recapte, explicava, a l'Info de Ripollet Ràdio.

Les persones interessades poden inscriure's a través del web del Gran Recapte. Només cal facilitar les dades personals i de contacte i, posteriorment, la persona que coordina l'equip de la zona, assignarà els diferents torns, els quals són de 3 o 4 hores. Les persones menors de 16 anys només poden participar-hi si són acompanyades per un adult.

Segons Regero, enguany no s'esperen tants voluntaris com l'any passat, uns 125: "Nosaltres volem superar la xifra de l'any passat i, si cal, desdoblarem torns perquè tothom hi pugui participar". L'Associació Reto a l'Esperança, a més de col·laborar amb voluntaris, ofereix els seus camions al Vallès Occidental per recollir els aliments i distribuir-los a les entitats beneficiàries o al magatzem del Banc d'Aliments. A Ripollet, els aliments recollits es donen a Càritas Ripollet, on hi ha 601 persones beneficiàries, i a Reto a l'Esperanza, amb uns 260 usuaris. Enguany s'han fixat 24 kg d'aliments per persona. Si a Ripollet no s'arriba a aquesta xifra, l'any passat van ser 16.380 els quilos recollits, els aliments provenen d'excedents d'altres poblacions.

S.R.

Imatge d'arxiu: Voluntaris del Gran Recapte 2017