Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ja es pot tramitar el Certificat de la identitat digital a l'OAC

Imatge 1.
Imatge 1
A partir d'aquesta setmsna ja es pot tramitar gratuïtament el Certificat de la identitat digital (idCAT) a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Ripollet. L'idCAT és un identificador digital facilitat per l'Agència Catalana de Certificació que s'instal·la al navegador de l'ordinador per garantir la identitat de les persones a Internet. Així, es pot assegurar la integritat i confidencialitat de les transaccions electròniques, a més d'operar amb les administracions públiques o signar documents i correus electrònics amb totes les garanties.

Gràcies a l'idCAT es poden realitzar tràmits i gestions en línia amb moltes administracions, com ara obtenir l'informe de vida laboral de la Seguretat Social, el certificat d'antecedents penals del Ministeri de Justícia o presentar la declaració de la renda a l'Agència Tributària. Es tracta d'un pas més cap a l'administració electrònica, la qual estalvia cues i desplaçaments a la ciutadania oferint l'opció de fer els tràmits a través d'internet.

Per obtenir l'idCAT, cal adreçar-se a l'OAC amb el document d'identificació (DNI, NIE, passaport o DNI estranger). L'horari d'atenció al públic és de dilluns a dijous, de 8.30 a 14 h i de 15.30 a 19 h i els divendres, de 8.30 a 14 h. També es pot omplir un formulari de sol·licitud per internet i recollir el certificat a l'OAC.

S.R.