Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

1a Festa del parc dels Pinetons amb tallers i castanyada

Imatge 1.
Imatge 1
La sessió de Jugatecambiental del parc dels Pinetons del pròxim diumenge, 28 d'octubre, serà especial, ja que se celebrarà la 1a Festa del parc dels Pinetons. Es tracta d'una jornada festiva amb tallers i activitats, organitzada aprofitant la celebració de la castanyada i de la tardor, amb l'objectiu de posar èmfasi en els valors del parc i apropar-lo a la ciutadania, d'una forma festiva i divertida.

La jornada, adreçada a tothom i, en especial, al públic familiar amb canalla de totes les edats, tindrà lloc entre les 11.30 i les 13.30 h i comptarà amb la celebració de la castanyada, amb castanyes i boniatos per a tothom, i de dos tallers. En el primer, de micronatura, s'observaran amb la lupa binocular tots aquells aspectes de la natura del parc que normalment ens queden amagats per la seva petita mida. Aquest aparell ens oferirà una visió sorprenent d'aquesta micronatura. En el segon taller, d'empremtes de la natura, els participants cercaran al parc elements naturals que els serveixin d'inspiració, i que, a través de les seves textures, formes i colors siguin matèria primera per a petites obres d'art elaborades amb fang.

Jugatecambiental, espais de joc i experimentació

La Jugatecambiental és una iniciativa promoguda per l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament. De les 39 que hi ha a parcs i platges metropolitanes, Ripollet en té dues, als parcs Massot i dels Pinetons, gestionades per La Gresca i l'Associació Ripollet Natura, respectivament. Es tracta d'espais on les famílies, amb nens i nenes de totes les edats, poden compartir una estona de joc i experimentació mentre coneixen els valors dels parcs, a més d'altres continguts relacionats amb la sostenibilitat. A banda de les activitats guiades, també disposen d'un espai de joc i experimentació no dirigit. Consulteu la programació de tardor de les dues Jugatequesambientals a les imatges adjuntes.

NP/A.B.