Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet i disset municipis més formaran part de la zona 1 de l'AMB

Imatge 1.
Imatge 1
Ripollet passarà a formar part de la zona 1 de l'àrea metropolitana de Barcelona a partir de gener de 2019, cosa que hauria d'abaratir les despeses dels usuaris en transports públics. Aquesta informació arriba a través d'un article del diari El País, que també detalla que els municipis hauran d'assumir un nou tribut que fins ara no pagaven, un import que encara es desconeix. Entre els municipis vallesans que se'n beneficiaran es troben Ripollet, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola i Sant Cugat del Vallès.

La reducció de l'import dels bitllets i abonaments seria substancial, sempre i quan no augmenti el preu del conjunt de la nova zona 1. Mentrestant, Ada Colau ha dit a Twitter que treballen "perquè tots els veïns i veïnes de l'àrea metropolitana puguin accedir al transport públic als preus més assequibles possibles i amb zona única."

Actualment, una T-10 d'una zona costa 10,2 euros, mentre que el preu d'una de dues zones augmenta fins als 20,10 euros. Pel que fa a la T-Mes, la de dues zones es situa actualment en 72,7 euros, que es podria arribar a reduir fins a un 34% en els divuit municipis afectats per aquest canvi de tarifes, uns 25 euros menys. Passaria el mateix amb el títol de la T-Trimestre, on els usuaris es podrien veure beneficiats amb una rebaixa de fins al 35% respecte els preus actuals, una reducció d'uns 67 euros.

A.B.

Imatge: Arnau_127 - Flickr