Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte participatiu 'Pensa en Gran' es presenta aquesta tarda

Imatge 1.
Imatge 1
Aquesta tarda, a les 17.30h, es presentarà el projecte participatiu 'Pensa en gran' a la Sala d'Actes del Centre Cultural. El procés, que es va dur a terme de maig a juliol passat, ha conclogut que Ripollet necessita un nou equipament per a la gent gran d'almenys 132 places de residència públiques concertades (ràtio de 2,32 places per cada 100 habitants), així com una ampliació de l'oferta del Centre de Dia, que actualment compta amb 38 places concertades i una llista d'espera de 50 persones.

Ripollet està a la cua respecte al 90,2% de les poblacions catalanes quant a places. Així ja ho ha fet arribar el govern municipal a la Generalitat, que n'és l'administració competent, a qui, segons l'alcalde, José M. Osuna, s'ha transmès "la unanimitat, el consens, la lluita veïnal i el suport polític i social que té la residència".

El passat 27 de juliol el govern municipal es va reunir amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani per presentar-li el projecte, resultant del procés participatiu. A la trobada, l'alcalde, José M. Osuna, va acordar amb el conseller El Homrani que s'elaboraria de manera conjunta el projecte bàsic del nou equipament per a la gent gran i, d'acord amb aquest projecte, es procediria a la signatura del conveni de col·laboració abans de finals d'any.

A Ripollet, una de cada set persones té més de 65 anys. Hi ha 4.850 persones majors de 65 anys i 490 majors de 85. A més, hi ha 2.478 discapacitats (6,53%) i 760 persones amb grau de dependència reconegut. Atenent aquesta realitat, les persones, entitats i experts que han format part del procés participatiu, han definit en una àmplia memòria com hauria de ser el model de gestió i participació, l'edificació, l'atenció i el catàleg de serveis que oferiria, que han definit globalment com "Molt més que una residència".

Així, han demanat un edifici sostenible i connectat al parc dels Pinetons i al nucli urbà. Quan al funcionament, que la persona usuària pugui participar i decidir sobre el funcionament del centre i les activitats i que la família pugui fiscalitzar-lo. I que tingui una gestió transparent i participativa, que incorpori al personal sanitari a la direcció i que impliqui a les famílies i al voluntariat en les activitats del centre.

S.R. / A.B.
Podeu consultar el document de les Conclusions de la Diagnosi Ciutadana a participa.ripollet.cat