Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ensenyament presentarà al desembre la planificació educativa de Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
El director dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, Jesús Viñas, acompanyat per responsables d'inspecció i de planificació del Departament d'Ensenyament, es van reunir el dimarts, 25 de setembre, amb l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna; el tinent d'alcalde d'Educació, Oriol Mor; la portaveu del grup municipal d'ERC, Lurdes Serra, i tècnics municipals, per continuar parlant dels diferents problemes i possibles solucions a la situació educativa a Ripollet. Es tracta de la tercera reunió de treball amb responsables del Departament d'Ensenyament, des que el passat mes de juny es constituís el nou govern de la Generalitat. Reunions que s'han pogut acordar amb celeritat gràcies, en part, a les gestions de la portaveu d'ERC.
A la trobada, Viñas es va comprometre a presentar abans de mitjans desembre una proposta on donarà a conèixer els objectius del govern català en l'àmbit educatiu, que inclourà, no només la solució a l'actual problema de massificació de secundària a Ripollet, sinó també la planificació pels pròxims set anys al municipi.

Durant les dues hores i mitja que va durar la reunió, des de l'Ajuntament de Ripollet es va presentar la proposta, ja treballada amb l'anterior govern, de crear els dos instituts-escola com a solució al problema de massificació a secundària, en la línia del que s'ha anat treballant amb la comunitat educativa i que ha estat aprovat en forma de mocions al Ple i de resolució al Parlament de Catalunya.

També es van abordar altres aspectes de planificació educativa a llarg termini, amb la intenció de tirar endavant un projecte educatiu global per Ripollet. En aquest sentit, el director de Serveis Territorials va explicar que el pla que es presentarà al desembre inclourà totes les etapes de l'educació, tan obligatòria com no, amb actuacions que aniran des de l'escola bressol a la formació de persones adultes i amb una voluntat clara de potenciar l'educació secundària post obligatòria a Ripollet.

"Per fi hem aconseguit posar Ripollet al mapa educatiu", afirmava el tinent d'alcalde d'Educació, Oriol Mor, en sortir de la reunió. "La nostra voluntat és fer realitat un canvi educatiu a Ripollet, liderat pel municipi i la comunitat educativa", va explicat el regidor, qui apuntava un canvi important quant a l'anterior govern de la Generalitat i és que actualment "la diagnosi és compartida i ara cal treballar en les solucions". Així, durant el pròxim mes d'octubre s'ha acordat celebrar diverses reunions tècniques, especialment dirigides a compartir i debatre dades, i ambdues parts s'han adreçat a una nova reunió al novembre.