Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana de la Mobilitat arriba al c. Balmes i la rbla. de Sant Esteve

Imatge 1.
Imatge 1
Tornen les activitats organitzades en motiu de la Setmana de la Mobilitat, sota el lema "Combina i mou-te". Del 15 al 30 de setembre, Ripollet se suma a aquesta iniciativa europea per promure una vida saludable, sostenible i segura i la utilització de diferents modes de transport més eficaços i ecològics segons el desplaçament.

Divendres 21, el carrer de Balmes, entre els carrers Padró i Molí d'en Ginestar, es convertirà en una zona de rodatge lliure, és a dir, que estarà tancat al trànsit als vehicles, de 9 a 21 h. Serà en aquest espai on es podran llogar bicicletes durant unes hores de forma gratuïta, gràcies al servei R-Bici, de 9 a 21 h. A la tarda, de 16.30 a 19 h, també s'instal·larà al carrer Balmes un circuit d'educació viària per promoure el bon ús de la bicicleta.

La rambla de Sant Esteve, entre els carrers de Canigó i Pizarro, es convertirà, diumenge 22 de setembre, en el punt neuràlgic de les activitats de la Setmana de la Mobilitat, coincidint amb el Dia mundial sense cotxe. Durant tot el dia, hi haurà una taula de promoció del transport públic i una paradeta d'Animales Ripollet, que portarà a terme una recollida solidària de pinso per a gats, així com l'R-Bici, de 9 a 21 h. També, les pistes de l'Esbar acolliran una activitat amb cadires de rodes relacionada amb la diversitat funcional, de 12 a 13 h, amb la col·laboració de la Taula de la Diversitat Funcional.

Diumenge a la tarda, a la rambla de Sant Esteve, s'ha programat un taller d'Inspecció Tècnica de Bicicletes (ITB), de 17 a 20 h, a càrrec de Biciclot, i l'activitat de Patins solidaris, amb bicis de trial, patins en línia i monopatins, de 18 a 20 h.

Enguany, la Setmana de la Mobilitat també es viu a les xarxes socials, ja que s'ha organitzat un concurs fotogràfic a través d'Instagram, del 16 al 30 de setembre. Utilitzant l'etiqueta #RipolletperlaMobilitat al publicar la fotografia, s'entrarà en un sorteig de deu targetes d'abonbament d'autobús.

S.R.