Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arriben les Festes del Pilar del Centro Aragonés

Imatge 1.
Imatge 1
Aquest cap de setmana arrenquen les celebracions de les Festes del Pilar, que culminaran el 12 d'octubre amb el tradicional festival de jotes. El pregó d'enguany anirà a càrrec de Mar Vaquero, alcaldessa de María de Huerva (Saragossa), i diputada de les Corts d'Aragó. L'acte anirà seguit per la distinció dels socis de mèrit, i l'inici de les festes del Pilar amb el tradicional 'Malacatón con vino'.

Aquesta edició de les Festes del Pilar comptarà amb més de vint-i-cinc esdeveniments culturals, d'oci i gastronòmics. El diumenge 23 s'organitzarà un esmorzar sorpresa i un campionat de dards, a més de marcar l'inici de la 'liguilla de guiñote', que durarà tot el dia i s'acabarà el dissabte 29. El diumenge 30 es farà un campionat de bitlles i un de llançament d'espardenya, i al vespre s'organitzarà una 'Nit de Música' al Centre Cultural.

El dissabte, dia 6 d'octubre, s'organitzarà un segon esmorzar sorpresa i un concurs de dolços i truites. El diumenge, dia 7, es farà un campionat de dòmino, i a la tarda es durà a terme l'entrega de premis de tots els campionats i concursos de les festes.

El Dia del Pilar, divendres 12 d'octubre, tindrà lloc la tradicional processó, seguida de l'ofrena floral a la Verge del Pilar i la missa. En acabat, es durà a terme el festival de jotes, amb la participació dels saragossans Asociación Folklórica Aire de Albada.

A.B.