Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La passejada d'animals i el Bicibox donen el tret de sortida a la Setmana de la Mobilitat

Imatge 1.
Imatge 1
Ripollet celebrarà del 15 al 30 de setembre la Setmana de la Mobilitat sostenible i segura, una iniciativa que es porta a terme simultàniament a moltes ciutats europees. La Regidoria de Transport i Mobilitat ha dissenyat un programa d'activitats que comença, dissabte 15, amb la instal·lació d'un estand informatiu del Bicibox, un punt de la xarxa d'aparcaments segurs per bicicletes privades, a la plaça de Pere Quart, de 10 a 14 h. Allà serà possible donar-se d'alta al servei gratuïtament i provar una bicicleta elèctrica. També hi ha programada una passejada popular amb animals, d'11 a 13 h, amb la col·laboració d'Animales Ripollet, que iniciarà el seu recorregut a l'Espai Neus Català (rambla dels Pinetons amb el carrer de Maria Torras) i finalitzarà a l'àrea de gossos del parc Ferran Ferré.

Les activitats es reprenen dissabte 21. El carrer de Balmes, entre els carrers Padró i Molí d'en Ginestar, es convertirà en una zona de rodatge lliure, és a dir, que estarà tancat al trànsit als vehicles, de 9 a 21 h. Serà en aquest espai on es podran llogar bicicletes durant unes hores de forma gratuïta, gràcies al servei R-Bici, de 9 a 21 h. A la tarda, de 16.30 a 19 h, també s'instal·larà al carrer Balmes un circuit d'educació viària per promoure el bon ús de la bicicleta.

La rambla de Sant Esteve, entre els carrers de Canigó i Pizarro, es convertirà, diumenge 22 de setembre, en el punt neuràlgic de les activitats de la Setmana de la Mobilitat. Durant tot el dia, hi haurà una taula de promoció del transport públic i una paradeta d'Animales Ripollet, que portarà a terme una recollida solidària de pinso per a gats, així com l'R-Bici, de 9 a 21 h. També, les pistes de l'Esbar acolliran una activitat amb cadires de rodes relacionada amb la diversitat funcional, de 12 a 13 h, amb la col·laboració de la Taula de la Diversitat Funcional. A la tarda, s'ha programat un taller d'Inspecció Tècnica de Bicicletes (ITB), de 17 a 20 h, a càrrec de Biciclot, i l'activitat de Patins solidaris, amb bicis de trial, patins en línia i monopatins, de 18 a 20 h.

El Patronat Municipal d'Esports (PAME) també se suma a la celebració de la Setmana de la Mobilitat, amb la ja tradicional Pedalada popular, que tindrà lloc el dia 30 de setembre, a les 11 h, i que està inclosa al programa de les Festes de la Tardor del Pont Vell. El recorregut s'iniciarà al parc dels Pinetons. El mateix dia de la Pedalada, a les 10.30 h, a la Jugatecambiental del parc, es podrà fer la inscripció.

Enguany, la Setmana de la Mobilitat també es viurà a les xarxes socials, ja que s'ha organitzat un concurs fotogràfic a través d'Instagram, del 16 al 30. Utilitzant l'etiqueta #RipolletperlaMobilitat al publicar la fotografia, s'entrarà en un sorteig de deu targetes d'abonbament d'autobús.

'Combina'l i mou-te'
Enguany, el lema triat per a la Setmana de la Mobilitat sostenible i segura és 'Combina'l i mou-te', ja que a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, aquesta setmana promou la utilització de diferents modes de transport més eficaços i ecològics segons el desplaçament, com ara caminar, la bicicleta, el transport públic o el vehicle elèctric. De fet, el dia 22 de setembre, se celebrarà el Dia mundial sense cotxe.

S.R.