Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Novetats de l'inici del curs escolar 2018-2019 a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
Un total de 3.591 alumnes d'infantil i primària i 1.383 de secundària de la pública han començat les classes aquest 12 de setembre. Quant a la concertada, a primària hi ha 711 inscrits i a secundària 357. Les principals novetats d'enguany són el tancament d'una línia de P3 a l'escola Els Pinetons, l'increment d'una línia de 1r d'ESO a l'institut Can Mas i la instal·lació d'un mòdul per ampliar en dues aules l'espai del mateix centre. A les escoles bressol, La Rodeta ha obert una tercera aula pel grup d'1-2 anys, anul·lant una aula de 2-3 anys, per poder atendre la demanada d'aquest curs. El 14 de setembre serà el torn de batxillerat i dels cicles de formació professional de grau mitjà i superior.

Instal·lat el nou mòdul de l'institut Can Mas
L'institut Can Mas ja té instal·lat el nou mòdul per acollir, a partir del 14 de setembre, 70 places de les dues línies de 2n de batxillerat. El nou espai compta amb dues aules de 60 m² cadascuna i dos despatxos. Aquesta ampliació ha permès a l'institut una distribució les aules i l'obertura d'una línia més de 1r d'ESO, que passa de 4 a 5 línies. Aquest nou curs, de les 150 places ofertades a ESO a l'institut Can Mas, de moment se n'han cobert 130, el motiu, segons fonts del centre, és que han arribat menys matriculacions de les previstes d'una de les tres escoles adscrites.

Obres de millora en alguns centres
Com és habitual, abans de l'inici del curs escolar s'han realitzat diverses obres de millora en alguns centres educatius del municipi. L'Ajuntament de Ripollet ha aprofitat el període estival per portar a terme diverses tasques de manteniment als centres educatius, principalment, la restitució del sauló dels patis i reparacions de persianes, i d'altres demandades pels equips directius i les AMPA.

Per exemple, s'ha col·locat parquet a les aules de P3, P4 i P5 de l'Escola Ginesta i a la biblioteca i a l'aula de P3 de l'Escola Gassó. A l'Escola Anselm Clavé, s'han canviat els wc i el terra dels serveis de les cinc aules de l'edifici d'infantil i, a l'Escola Enric Tatché, s'ha tancat l'espai posterior de la cuina. S'han portat a terme, també, algunes adaptacions a la cuina de l'Escola Escursell.

Les columnes de la pista del pati de l'Escola Tiana s'han pintat i els bancs del pati han estat substituïts. També s'ha fet l'obra per resoldre un problema de filtracions a la sala d'usos múltiples de la planta baixa.