Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Mercat de la Vinya de la FMRipollet on menjar i beure, envoltats d'història i bona música

Imatge 1.
Imatge 1
El Mercat de la Vinya torna a convertir-se en un punt de trobada, on des- cansar, menjar i beure en un punt de refència del passat vitivinícola de Ripollet. L'escola Anselm Clavé, el carrer dels Afores i la plaça d'en Clos conformen aquest eix que uneix gastronomia i enologia, amb patrimoni i cultura, en el sí de la Festa Major.

El Mercat de la Vinya es podrà visitar dissabte i diumenge, de 12 a 16 h i de 19 a 23 h. El programa d'actuacions musicals a la plaça d'en Clos començarà divendres, a les 22.30 h, amb els contes per adults 'L'art d'amargar-se la vida', a càrrec de Carles Alcoy. La nit la tancarà el concert en acústic de la formació local Midnight Sun, integrada per Natalia i Alberto. Dissabte, a les 18.30 h, Ri-Pollet en línia ballarà en aquest escenari, on a les 22.30 qui vulgui podrà cantar amb el Karaoke Toca-me-la, que torna per segon any consecutiu, acompanyant els participants amb cantants professionals i música en directe.

La nit de diumenge, fent una clucada d'ulls al Mercat de la Vinya, hi actuarà Sommeliers, a les 23 h. Es tracta d'una deliciosa formació, amb instruments clàssics i música actual, que presenta nou disc, "8 am".

A l'escola Anselm Clavé, convertida en la casa de la vinya, es podrà visitar l'exposició elaborada pel CIP sobre el passat vitivinícola de Ripollet, que s'amplia amb fotografies de paisatges de vinya. També hi haurà una exposició de carros antics i una mostra dels oficis de ferrer i cisteller. La casa de la vinya acollirà dissabte, a les 12.30 h, el primer dels dos tast de vins organitzats, sota el títol 'Al Vallès veremem', on quatre productors de la comarca a petita escala presentaran els seus projectes.

Els vins del Vallès
Enguany, la fira del carrer dels Afores presenta novetats, ja que no hi haurà parades d'artesania, sinò que totes elles seran de restauradors locals i de productes ecològics i de proximitat. Al voltant d'una quinzena, en total. A més, s'utilitzarà el Vinyatiquet com a moneda de canvi, amb valor d'1 €.

Diumenge, a les 19.30 h, a l'espai que hi ha darrere de la plaça d'en Clos, es farà el tast 'Aromes de verema'. L'enòleg i sommelier Àngel Garcia Petit presentarà diferents vins fets amb varietats de raïm que es conreaven a Ripollet. Les places dels dos tast són limitades a 30 persones i amb inscripció prèvia.