Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Casa Natura organitza un seguiment de ratpenats el dissabte 14 de juliol

Imatge 1.
Imatge 1
El pròxim dissabte, 14 de juliol, l'Escola de l'Aigua i Casa Natura oferiran una activitat per conèixer millor els ratpenats, que tindrà lloc de 20 h a 22 h aproximadament. L'activitat és gratuïta i requereix inscripció prèvia, ja que les places són limitades. Els interessats es poden inscriure fins al dijous 12 de juliol, enviant un correu electrònic a casanatura@ripollet.cat.
Per fer-ne el seguiment, un ornitòleg farà una primera xerrada sobre els quiròpters i, tot just quan comenci a enfosquir, que és el moment de màxima activitat dels ratpenats, els assistents sortiran a localitzar quiròpters amb detectors d'ultrasons.

L'únic mamífer que és capaç de volar
El ratpenat o ratapinyada és un mamífer volador petit que fa uns 3-5 cm de llarg i entre 19 i 25 cm amb les ales obertes, tal com s'explica en el portal Xtec. Les ales estan formades per unes fines membranes que uneixen els dits de les mans, excepte el polze. Té el cos recobert de pèls de color rogenc, grisós o marronós, amb unes orelles petites de punta arrodonida. Les ratapinyades s'amaguen entre les escletxes de les roques o de les parets o sota les teules de les teulades i surten del seu amagatall al vespre per buscar aliment. Aquests mamífers són capaços de volar perfectament sense llum: emeten ultrasons que xoquen amb els objectes i reboten essent captats per les orelles de l'animal, la qual cosa els permet saber la posició i distància dels objectes.

M.F.