Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Satisfacció a la Policia Local per la millora en efectius i mitjans

Imatge 1.
Imatge 1
La renovació de mitjans tècnics destinats al cos de la Policia Local ha culminat amb la incorporació de quatre nous vehicles i una nova motocicleta, mitjançant un rènting, gràcies a un acord marc del Consorci Català pel Desenvolupament Local, al qual s'han adherit com a membres de l'ACM (Associació Catalana de Municipis). La durada del contracte de rènting és d'un màxim de 4 anys i el cost és d'uns 37.700 € l'any per als cotxes i d'uns 4.000 € l'any per la motocicleta. L'alcalde de Ripollet, Jose M Osuna, ha estat l'encarregat de presentar-los en roda de premsa, aquest dijous 5 de juliol, acompanyat pel cap de la Policia Local, Vicente Pacheco; diversos agents del cos, així com dels responsables de les empreses de subministrament i equipament dels vehicles.
Osuna ha explicat que "per part del govern municipal és una prioritat seguir millorant la seguretat del nostre municipi i sobretot anar en la línia de tenir una policia local que sigui de proximitat i que estigui present a tots els barris". Amb aquesta renovació es culmina tota una sèrie de millores realitzades durant la legislatura, com ara la renovació del vestuari, amb un nou contracte de subministrament; la renovació de les armilles antibales o les importants obres de manteniment i millora de les instal·lacions de la prefectura de la Policia Local. Tal com ha explicat l'alcalde, també s'ha potenciat la formació dels agents, amb cursos com el del Programa de Gestió d'Expedients Policials (Eurocop) o el més recent sobre protecció animal.

Més efectius
Un altre dels eixos d'actuació que ha destacat l'alcalde és el que fa referència al reforç del personal i de l'estructura de la Policia Local. Així, actualment està obert el procés de selecció i d'ascens intern de quatre caporals i també hi haurà un procés de selecció de tres nous agents de Policia Local, de forma que la plantilla augmentarà fins als 47 agents. "Estem complint per tant amb els objectiu que ens havíem plantejat que és tenir una policia local de primer nivell", assegurava Osuna.

L'inspector en cap de la Policia Local, Vicente Pacheco, ha expressat la satisfacció del cos per aquestes millores, tot explicant que "és una aposta important de l'equip de govern, que està mirant que la Policia Local tingui els mitjans adequats per treballar, però amb una finalitat que és la de donar un correcte servei a la població". Pacheco, però, ha definit Ripollet com "un municipi molt tranquil i amb un índex delictiu molt baix". Amb aquest vehicles el parc mòbil de la Policia Local passarà a tenir 5 cotxes i 4 motocicletes.

Álex López, de l'empresa Signal Vama de Vilassar, que ha equipat els vehicles subministrats pel Grup Automobilístic MAAS, ha explicat que dos dels cotxes porten equip de detinguts i els altres dos la dotació bàsica i tots quatre tenen un armari posterior amb calaixos i una lleixa per a treballar amb comoditat i ben il·luminada. Els equipaments lumínics són de baixa contaminació lumínica i permeten fer una paret de llum, per tal que els vehicles els puguin veure plenament tant per davant com per darrera. Algunes de les unitats, a més, porten lector de xips d'animals, etilòmetre, equip de primers auxilis i desfibril·lador.

L'alcalde va aprofitar la presentació per anunciar que a través del mateix acord marc, entre els mesos de setembre i octubre es renovarà la flota de vehicles de la Brigada d'obres i jardineria, incorporant vehicles elèctrics.

R.H.