Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Decidim acusa els partits contraris a la municipalització de l'aigua de fer costat a la privada

Imatge 1.
Imatge 1
L'equip de govern de Decidim ha fet públic el seu malestar per la frustració de la municipalització del servei d'abastament d'aigua de Ripollet, un dels projectes estrella el seu programa electoral, que no va prosperar per manca de suport de la majoria de l'oposició. En un comunicat de premsa, retreu que PSC, C's, PP i PDECAT "es van aliar per tombar aquesta proposta", "no van donar cap motiu de pes que justifiqués la negativa" i els reprova que "durant el procés d'estudi, la majoria d'aquests partits no van aportar cap proposta a les diverses comissions i, fins i tot, en alguns casos, ni van assistir a les reunions".

Decidim denuncia que "l'actual empresa prestatària, SOREA (grup AGBAR), ha pogut mantenir reunions amb aquests partits. Ha pagat publicitat amb els diners de tots. Ha rebut multes per mala gestió que paguem també a través del rebut". Per a Decidim, "el que sí queda clar és que volen lliurar un servei públic a una empresa privada, que en treu importants beneficis. Beneficis que són de tota la població i que han de revertir a la hisenda municipal i no als privats". En concret, diuen no entendre com el PSC, "un partit que diu que està a favor de la gestió pública dels serveis, s'alinea amb la dreta més reaccionària per afavorir interessos privats i desviar els diners de tots a butxaques empresarials".

Finalment, el comunicat, després de repassar els avantatges que, segons Decidim, hagués significat la municipalització de l'aigua, conclou que segueix "apostant per la remunicipalització dels serveis públics i continuarà lluitant perquè l'aigua, les escoles bressol i la neteja d'edificis siguin de gestió pública, transparent i democràtica".