Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local rep formació sobre maltractament animal

Imatge 1.
Imatge 1
Agents de la Policia Local han rebut formació sobre protecció i maltractament animal. El curs ha estat impartit per tècnics de Viopet, un programa que promou l'acollida d'animals d'entorns de violència familiar. L'objectiu és donar eines per a la detecció de maltractament vers als animals i també trobar indicis d'altres tipus de violència, que sovint es donen simultàniament, com ara amb menors, domèstica i de gènere. El programa també ha inclòs l'aspecte legal. Aquest curs és complementari al protocol que la Regidoria de Protecció Animal de l'Ajuntament de Ripollet ha elaborat juntament amb la Policia Local, l'Associación Animales Ripollet i la Protectora de Mataró, per gestionar els animals que es troben perduts o abandonats en el municipi. Vegeu notícia relacionada a sota.
Control i protecció de les colònies de gats
A més d'aquestes tasques, la Regidoria de Protecció animal controla les colònies de gats de Ripollet. Aquest control consisteix, entre altres mesures, a la captura d'aquests gats per tal d'esterilitzar-los amb la finalitat de controlar les poblacions i fer una anàlisi del seu estat sanitari i el tractament mèdic en cas necessari. A aquest control se suma la col·laboració de persones alimentadores dels gats, persones coneixedores de les colònies de gats que controlen les seves poblacions, detecten l'estat sanitari dels animals, faciliten l'alimentació dels animals i col·laboren amb l'Ajuntament per tal de realitzar les tasques de recollida dels animals o el desplaçament de les colònies en cas necessari.

Per poder realitzar aquestes tasques, la Regidoria de Protecció Animal, a través del programa Viopet, imparteix cursos que donen a aquestes persones alimentadores els coneixements necessaris per portar a terme aquesta tasca. Ja s'ha dut a terme la segona edició d'aquest curs que dóna instruccions sobre com alimentar i netejar la colònia assignada perquè els gats estiguin en òptimes condicions, com seguir els protocols establerts en la gestió de les colònies, com realitzar un control visual de l'estat de la colònia, entre altres.