Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els veïns i veïnes de Pont Vell-Tiana reflexionen sobre el nou casal del barri

Imatge 1.
Imatge 1
L'Escola Tiana va acollir, aquest dilluns 18 de juny, la trobada ciutadana del procés participatiu que té com a objectiu definir la funcionalitat d'un nou casal al barri de Pont Vell-Tiana. Entre la quinzena d'assistents hi havia representants d'entitats del barri, com ara l'associació de veïns, Creu Roja, Diables de Ripollet o Centre d'Esplai La Gresca, i del centre educatiu, així com persones a títol individual.

Durant la trobada, les persones assistents es van dividir en grups per debatre sobre tres temàtiques al voltant del futur casal: la convivència, l'espai i les activitats. Amb cadascun dels grups, un integrant de la cooperativa La Fabric@, responsable del procés participatiu, organitzava el debat. En acabar, es va fer una posada en comú de les idees que havien sorgit.

El procés participatiu neix com a resposta a la reivindicació veïnal per aconseguir un nou casal de barri. L'Ajuntament de Ripollet es va comprometre a oferir aquest casal, ja que el Centre Cívic actual no disposa dels requisits necessaris per al desenvolupament d'activitats i és un espai de lloguer. Davant la possibilitat d'ubicar el nou casal en el Celler Cooperatiu, durant la trobada, es va explicar que l'Ajuntament està estudiant la compra d'altres edificis al barri, després de trobar-se amb moltes traves legals per l'adquisició d'aquest espai històric. La intenció del consistori és la compra d'un nou edifici abans d'acabar la legislatura, a poder ser abans que acabi el 2018, i posar en marxa un casal de i per a la gent del barri, que generi cohesió social, que permeti el treball en xarxa i que garanteixi l'oferta cultural del barri.

La trobada d'aquest dilluns va ser la segona d'aquest procés participatiu. La primera es va portar a terme amb les entitats que actualment fan ús del Centre Cívic. Pròximament tindrà lloc la tercera i última fase del procés, un acte públic on es pretén recollir, a peu de carrer, les opinions i suggeriments del veïnat respecte al nou equipament.

S.R.