Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament neteja la vegetació de terrenys no edificats per evitar incendis

Imatge 1.
Imatge 1
Amb l'arribada de l'estiu i coincidint amb la celebració de Sant Joan, l'Ajuntament de Ripollet inicia els treballs de neteja dels prats per evitar que la vegetació seca pugui produir incendis. Concretament, s'està desbrossant el talús de l'autopista al costat del carrer Sant Sebastià, els terrenys que envolten els instituts Can Mas i Palau Ausit, la zona del recinte firal, el lateral del carrer Torrent Tortuguer, la zona d'aparcament del parc dels Pinetons, el perímetre dels terrenys entre l'avinguda del Mediterrani i l'avinguda de Catalunya i aquells situats darrere de l'edifici de Mossos d'Esquadra, entre d'altres.
Aquestes zones verdes no edificades i que tampoc formen part dels parcs del municipi, no s'inclouen en els contractes de manteniment de les zones verdes municipals. Les grans dimensions dels terrenys i el creixement espontani de la seva vegetació fa que no es puguin arranjar amb els mitjans propis de les brigades municipals.

A més d'aquesta sega de terreny, també se'n fa una altra a la zona dels dipòsits d'aigua, abans de Festa Major, ja que és l'espai on tenen lloc els focs d'artifici.

La regidoria de Medi Ambient, Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Ripollet recorda que "cal tenir una especial cura amb la manipulació de petards, altres mecanismes pirotècnics i altres elements vinculats amb el foc i que s'abstingui de fer-ne ús prop de qualsevol zona verda. Tot i que des dels serveis municipals es té la precaució de segar els prats, la combinació de calor, sequera i foc pot propiciar el desenvolupament d'un incendi amb conseqüències que poden arribar a ser catastròfiques".

S.R.