Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de l'Institut Palau Ausit guanyen la 5a edició de l'Electrocat

Imatge 1.
Imatge 1
L'equip d'estudiants del Grau Superior d'Automoció de l'Institut Palau Ausit de Ripollet van guanyar el dissabte 9 de juny, per segona vegada consecutiva, l'Electrocat, una competició on alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior d'arreu de Catalunya van posar a prova els prototips de vehicle elèctric fabricats per ells mateixos durant el darrer curs escolar, circulant per circuit urbà. L'Institut Palau Ausit ja havia guanyat l'edició de l'Electrocat de l'any passat i la del 2014, sent aquest el tercer cop que resulten guanyadors.
Els joves ripolletencs van passar per davant dels altres cinc equips participants en l'Electrocat de Santa Perpètua de Mogoda, amb un prototip elèctric que va superar diferents proves al circuit urbà de davant de l'edifici del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE).

El segon classificat en aquesta edició va ser el Centre d'Estudis Roca de Barcelona i el tercer premi va recaure en l'Institut Castellarnau de Sabadell. Aquest centre educatiu també es va endur un guardó al millor disseny i estètica del seu vehicle. El CE Monlau de Barcelona, per la seva banda, va guanyar el premi al Millor Projecte.

Quant a les proves, els equips van fer dues tandes de 20 voltes amb canvi de bateria i van circular per la zona d'asfalt i de terra, amb diferents rampes. El jurat va valorar que el pilot de l'equip de Ripollet recorregués les voltes amb el seu vehicle en menys temps que la resta, a més del ràpid canvi de bateria elèctrica, l'agilitat en la prova de l'eslàlom i la bona coordinació tècnica i l'eficient treball en equip.

L'Electrocat, que va aplegar nombrós públic, ha estat organitzat pels ajuntaments de la Riera de Caldes i té el suport del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

M.F.

Font de la fotografia: www.sostenible.cat