Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avanç del Ple del 29 de gener de 2004

La sessió plenària del dijous 29 de gener té com a punts més destacats la discussió del nou escut municipal i una moció per la construcció d’un possible hospital a Can Tiana. A més, es tractarà la compareixença en la demanda d’una operadora contra la normativa d’antenes de telefonia i la ratificació de la negativa municipal a cedir el cens dels immigrants, després que la Delegació del Govern l’ha tornat a exigir. Quant al punt de l’emblema oficial, la proposta heràldica realitzada va en la línia de conservar com a elements distintius el pollet i una banda blava que representa el riu, sobre un fons púrpura. D’altra banda, la moció del Compromís per Ripollet proposa la cessió d’uns terrenys municipals, situats al final del carrer Verge de Montserrat, per anticipar-se davant la possible construcció d’un futur hospital públic comarcal. Aquesta iniciativa en solitari de Compromís ha estat interpretada per l’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, com un intent de robar el protagonisme a la Mancomunitat, qui, segons afirma, està ja està fent gestions per aconseguir l’hospital.

L’altre tema que es portarà a l’aprovació plenària és la compareixença en la demanda interposada per Retevisión, contrària a l’ordenança municipal reguladora d’antenes, que restringeix la ubicació d’aquestes instal·lacions. Finalment, els grups polítics també s’hauran de tornar a pronunciar sobre la cessió del registre d’immigrants, ja que, després de la negativa administrativa de l’Ajuntament de Ripollet, ara ha estat demanada per la Delegació del Govern per via judicial.

La il·lustració del nou escut és només un esborrany.

MATERIAL RELACIONAT

28/01/04

Nota de premsa

L'alcalde considera que la moció del CpR sobre l'hospital pot "lesionar els interessos de Ripollet"

Entre els punts que demà es debatran al Ple ordinari del mes de gener, dels quals la majoria corresponen a qüestions de tràmit, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, s'ha volgut referir a la moció presentada pel Compromís per Ripollet, on sol·licita la cessió d'un solar a la Generalitat per a la construcció d'un hospital comarcal. Parralejo ha manifestat la seva sorpresa per aquesta moció, lamentant "que l'afany de protagonisme del CpR provoqui una situació que pot lesionar els interessos de Ripollet per aconseguir aquest hospital".

L'alcalde ha volgut recordar, respecte a aquest tema, que el passat 27 de novembre ja s'aprovà una moció al Ple Municipal per tal d'iniciar el procés necessari per aconseguir aquest equipament. En base a aquest acord plenari, des del govern municipal ja s'han mantingut reunions amb altres alcaldes de l'entorn per tal de buscar complicitats i s'ha plantejat el tema en el si de la Mancomunitat Intermunicipal Cerdanyola-Ripollet-Montcada. A més, la Mancomunitat va sol·licitar, ara fa més d'una setmana, una reunió amb la consellera de Sanitat de la Generalitat, on assistiran els alcaldes dels tres municipis.

Pel que fa als terrenys que el CpR planteja cedir en aquesta moció, els quals corresponen a un solar al barri de Can Tiana, Parralejo creu que "inconscientment, aquesta moció pot generar unes expectatives de negoci als propietaris del terreny, ja que no és de propietat municipal".

Per últim, l'alcalde de Ripollet lamenta "que aquells que parlen de participació i consens facin una proposta d'aquesta magnitud, sense informar-se prèviament i sense parlar amb els altres grups municipals" i es pregunta: "Quin seria el debat que s'hauria generat si aquesta proposta hagués estat presentada pel govern municipal de forma unilateral?".

La cessió de dades del padró d'habitants
La Delegació del Govern ha comunicat la seva decisió d'interposar un contenciós administratiu amb motiu de la moció presentada pel grup d'ICV sobre la cessió de dades del padró d'habitants al Ministeri de l'Interior, que va ser aprovada en el Ple del 30 d'octubre. Aquest acord va ser aprovat amb l'abstenció del PSC i CiU i el vot en contra del PP. Davant d'aquesta situació, una altra de les propostes d'acord del Ple de demà serà l'aprovació d'una redacció on es completa i precisa el punt tercer de la moció citada i que substituirà l'anterior. Així, aquest nou text diu: "l'Ajuntament de Ripollet rebutjarà qualsevol petició de cessió de les dades del Padró Municipal, amb finalitats policials, al Ministeri de l'Interior, llevat en aquells supòsits concrets en que aquest fonamenti la petició de les dades en un perill real per a la seguretat pública o en una infracció de caràcter penal, o justifiqui la seva necessitat i els preceptes legals en que s'empara". Amb aquest nou redactat, tot i que manté l'esperit de la moció aprovada, s'espera que s'aclareixin les interpretacions errònies que hagi pogut generar i es retiri el contenciós.

Per últim, el Ple de demà també conté una proposta d'acord per a l'adopció de l'escut heràldic de Ripollet. Així, s'espera aprovar definitivament l'escut local, normalitzant-lo d'acord a la normativa de la Generalitat, la qual cosa permetrà després plantejar la confecció de la bandera local. Aquesta proposta ha estat fruït d'un seguit de reunions entre tots els grups municipals de la passada legislatura i amb l'assessor heràldic de la Generalitat, per tal d'introduir diverses modificacions.