Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet acull la primera de quatre jornades sobre consum responsable dins 'SSEguim treballant'

Imatge 1.
Imatge 1
Avui, dilluns 28 de maig, tindrà lloc a Ripollet una Jornada de Consum Responsable i Alimentació, que comptarà amb diferents ponències i altres activitats complementàries, com ara una exposició i una mostra de cuina. Serà la primera de les quatre jornades programades en el marc del Projecte Intermunicipal per a l'impuls de l'Economia Social i Solidària (SSEguim Treballant), que l'Ajuntament de Ripollet, a través del servei d'empresa del Patronat Municipal d'Ocupació, està treballant amb els consistoris de Barberà, Cerdanyola i Montcada i Reixac.
SSEguim Treballant, que va celebrar la seva primera reunió formal el passat mes de març, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Una de les línies de treball consisteix en difondre i sensibilitzar a la població envers els valors que inspiren l'economia social i solidària (ESS). En aquest context s'han programat les 4 Jornades sobre consum responsable, una a cadascun dels municipis.

La primera serà a Ripollet, amb el nom de "Jornada de Consum Responsable i Alimentació", que es durà a terme el pròxim 28 de maig, de 18 a 20 hores, a la sala d'actes del Centre Cultural. En aquesta jornada es farà la xerrada "Consum responsable i alimentació" i comptarà amb les ponències següents:

- Ariadna Pomar. Associació Arran de terra. "Agroecologia i sobirania alimentària".
- Àngels Blánquez. Jardinet sccl. "L'experiència de l'horta social a Ripollet i el consum de proximitat".
- Marta Pons. Associació Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA). Malbaratament alimentari i xarxes per l'aprofitament dels aliments.
- Alba Cánovas. Associació Els Espigoladors. "Espigoladors, una experiència pionera en la recuperació de productes de pagès: Es im-perfect".
- Daniel Borrell. Fundació Banc dels Aliments. "Accions per l'aprofitament dels aliments a les nostres llars".

La jornada anirà acompanyada de l'exposició "Malbaratament d'aliments? Amb el menjar no s'hi juga!", que romandrà al Mercat municipal del 22 al 28 de maig. També dins la jornada i utilitzant els recursos de l'Aula de Cuina del Mercat Municipal, el pròxim 26 de maig, de 10 a 13 hores, es farà una mostra de plats de consum responsable, preparats amb productes de sobres i de proximitat. L'activitat anirà a càrrec del Kescou.cat i del projecte de càtering social de l'Associació d'aturats de Ripollet i Cerdanyola.

R.H.