Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet ret homenatge diumenge als ripolletencs deportats als camps de concentració nazis

Imatge 1.
Imatge 1
El diumenge 27 de maig, a les 12 h, al memorial dels jardins de l'Ajuntament, tindrà lloc l'acte en memòria dels ripolletencs deportats i assassinats als camps de concentració del nazisme. L'acte s'emmarca en els programes municipals de memòria "Memòria=Dignitat".
El programa inclourà parlaments i ofrenes florals de l'Ajuntament i les associacions del municipi, amb la col·laboració de l'associació de víctimes del nazisme AMICAL Mauthausen.

La convocatòria per participar en l'acte està oberta a tothom i es pot sol·licitar trucant a l'Ajuntament al telèfon 93 504 60 00 o bé enviant un correu electrònic a l'adreça ajuntament@ripollet.cat.

L'acte es fa coincidir amb l'alliberament del camp austríac de Mauthausen, on van ser deportats la majoria dels republicans espanyols, el 6 de maig de 1945, i comptarà amb la presència dels familiars dels ripolletencs deportats per la seva lluita per la democràcia.

El regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, David Fontanals, ha explicat, que "l'acte és també un reconeixement als qui defensaven la llibertat i una denúncia del que representa el feixisme".