Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'Pensa en gran', el nou procés participatiu sobre el futur equipament per a la gent gran

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet ha convocat aquest dijous, 10 d emaig, una primera reunió del procés participatiu 'Pensa en gran', per a definir el model de d'equipament per a la gent gran. Un servei llargament reivindicat per veïnat, que es vol construir als terrenys municipals de l'avinguda de Catalunya, davant l'escola Els Pinetons. La trobada tindrà lloc a les a les 17.30 h al Centre Cultural i constituirà un grup participatiu, que s'encarregarà de treballar les propostes.
El procés participatiu, que es desenvoluparà fins el mes de juliol, culminarà entre els mesos d'agost i setembre de 2018, amb la presentació pública del model definit del futur equipament. Aquest procés, portat a terme per la cooperativa Suara, amb un pressupost de 17.000 euros, compta amb 5 fases. En elles s'haurà d'anar definint el model de gestió, l'arquitectònic, el model d'atenció i el catàleg de serveis que s'oferiran. Tal com ha explicat la tinent d'alcalde de Serveis Socials i Gent Gran, Reyes Muñoz, tot i que la Generalitat "es mostra negativa a construir nous equipaments residencials de titularitat pública", l'Ajuntament és optimista i assegura que "la Generalitat va deixar clar que s'implicaria si tenim un projecte viable i de consens". Així, espera que un cop finalitzat el projecte i presentat a la Generalitat, doni "suport a fer realitat en el més curt termini possible aquest centre".

Obert a la participació de tothom
Les persones interessades, poden participar a travès del web participa.ripollet.cat, mitjançant el correu electrònic pensemengran@ripollet.cat i a les activitats presencials que s'aniran programant. De moment, dijous 10 de maig, es farà una sessió oberta de presentació, on han estat convidades entitats, associacions, veïns i veïnes que ja estan treballant en la definició de l'equipament o que s'hi veuen directament relacionats.
La segona fase del procés serà fer una diagnosi ciutadana sobre les necessitats i problemàtiques existents a voltant de l'envelliment i l'atenció a la dependència, que comptarà amb una enquesta online i presencial i activitats amb dinàmiques participatives. Aquesta fase culminarà amb la redacció d'un informe de diagnosi que serà presentat i debatut en una tercera fase, mitjançant taules rodones amb experts, taules d'intercanvi d'experiències amb usuaris, familiars i professionals i altres activitats, com ara visites de reconeixement i vídeos. La quarta fase consistirà en la ordenació i concreció de propostes que hagin sorgit de l'anterior i es farà a través de sessions presencials i una jornada de cloenda per presentar les propostes sorgides del procés participatiu. Finalment, a la cinquena i darrera fase, es presentarà a la ciutadania els resultats del procés i el model definit del futur equipament per a la gent gran.

R.H.