Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alerta d'avís preventiu per nivells de contaminació a l'àrea metropolitana per pols africana

Imatge 1.
Imatge 1
La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat ha declarat la situació d'avís preventiu pels episodis d'alta contaminació PM10 (partícules de combustió fòssil i pols) per l'arribada de pols sahariana. Segons un informe de Qualitat Ambiental, la mitjana diària dels nivells de PM10 d'ahir van ser superiors al valor de 50 μg/m3 en més d'una estació de mesurament integrada a la XVPCA. La previsió és que demà comenci a baixar.

Segons el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA) d'acord amb el pronòstic del model SKIRON i BSC-DREAM8b v2.0, durant el dia d'avui i de demà encara persistirà la intrusió de pols africana afectant a tota Catalunya. Tot i això, es preveu  un progressiu desplaçament de les masses d'aire d'origen africà, des de la zona de la Península Ibèrica i illes Balears cap a l'interior de a la conca mediterrània. Es preveu que encara es puguin assolir valors de concentració en el rang de 10-40 μg/m3 a Catalunya.

Aquests tipus d'alertes s'han començat a realitzar aquest 2017, en base a l'adhesió realitzada per l'Ajuntament de Ripollet al Protocol de contaminació de l'AMB. Principalment es difondran a través xarxes socials i quan registrin major gravetat també a través de la web municipal. La darrera alerta destacada va ser la del passat mes de novembre.