Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentat el protocol d'actuació amb animals perduts o abandonats a Ripollet

Imatge 1.
Imatge 1
L'Ajuntament de Ripollet ha presentat el protocol de treball per a la gestió d'animals de companyia perduts, abandonats o ferits. Es tracta d'un protocol elaborat conjuntament per la Regidoria de Protecció Animal, la Policia Local i l'associació Animales Ripollet.
L'objectiu del protocol és millorar, protegir i garantir el benestar dels animals abandonats a la via pública, tot establint els passos a seguir. "Quan ens trobem un animal abandonat al carrer, la Policia Local s'encarrega de trucar a Animales Ripollet, amb qui l'Ajuntament té un conveni, perquè busquin una casa d'acollida per aquell animal", així ho ha explicat el regidor de Protecció Animal, Fran Sánchez, el passat dimarts en la presentació pública del protocol. Abans de tot, sempre es mirarà si l'animal està xipat.

Un protocol que pretén millorar el benestar dels animals
Amb aquest protocol, l'associació Animales Ripollet buscarà una casa d'acollida per aquell animal que estigui abandonat, de manera que no vagi directament a la Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM), amb qui el consistori també té un conveni. La diferència és que abans es trucava directament a la protectora d'animals perquè recollissin l'animal. "Evitem que l'animal hagi d'anar a la protectora, que és un estrès per ell", comentava Mònica Jiménez, presidenta d'Animales Ripollet. Si passats 21 dies no l'ha reclamat cap persona, es posa en adopció i se li busquen nous propietaris.

Es necessiten més cases d'acollida per als animals abandonats
Mònica Jiménez ha aprofitat per fer una crida a la ciutadania, perquè col·laborin amb l'associació, ja que falten refugis físics que permetin l'acollida d'aquests animals abandonats. "Si sortissin més cases voluntàries, podríem treballar amb més animals, perquè anem molt escassos d'espais", ha demanat. Jiménez també ha volgut recordar que la persona que troba un animal abandonat a la via pública és qui ha de portar-lo a les dependències de la Policia Local, la qual després s'encarregarà d'activar el protocol.

El regidor de Protecció Animal, Fran Sánchez, ha acabat fent una crida responsable entre la gent perquè censi i xipi el seu animal. "Si porta el xip, es pot trobar al propietari, però si no s'acaba donant en adopció", ha advertit Sánchez.

M.F.