Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els centres educatius públics de Ripollet inauguren un cicle de jornades educatives

Imatge 1.
Imatge 1
Totes les escoles i instituts públics de Ripollet han organitzat, conjuntament, un cicle de jornades educatives amb l'objectiu de mostrar diferents experiències i fer valer la proposta educativa i pedagògica del municipi. Les jornades es dedicaran a cinc valors de l'educació pública: l'atenció educativa inclusiva, el concepte i cultura d'infància, les famílies, l'equip de professionals i la identitat pròpia.

Aquest dimecres, 4 d'abril, ha tingut lloc, al Teatre Auditori del Mercat Vell, la primera trobada, titulada "La inclusió com a resposta educativa pública de qualitat". S'ha dedicat a l'educació a la diversitat i la inclusió, considerada "un criteri de qualitat educativa" pels professionals locals, com s'ha explicat a la presentació de l'acte: "És un principi pedagògic que dóna resposta a totes les realitats i necessitats de Ripollet".

Carme Vigués, directora de Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, en la seva intervenció, ha volgut felicitar tots els centres ripolletencs per la iniciativa i ha lloat "la coordinació i el treball per fer visibles els valors de l'educació pública a Ripollet". En referència a la temàtica sobre la que girava la jornada, la inclusió, Vigués ha destacat el paper que juguen els centres educatius: "Tots els nens i nenes porten la seva motxilla quan arriben al centre, però allà troben un espai de pau que els fa la vida més fàcil i planera", explicava. Vigués ha assistit a l'acte acompanyada de Fernando Garcia, director adjunt de Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental. També hi han assistit l'alcalde, José M. Osuna, el regidor d'Educació, Oriol Mor, l'inspector en cap de Serveis Territorials al Vallès Occidental, Josep Plancheria, i la inspectora de l'àrea geogràfica del Vallès Occidental Centre, Charo Guerrero.

Durant la jornada, tots els centres educatius han presentat el seu projecte de referència relacionat amb el treball inclusiu a l'aula. Per exemple, l'Escola Anselm Calvé obria el torn de presentacions amb el seu projecte "La gran partida", una activitat d'aprenentatge basat en el joc, amb la col·laboració de pares i mares d'alumnes. Una tarda a la setmana, els i les alumnes de cicle infantil i mitjà juguen a jocs de taula. Els objectius que persegueix la iniciativa són aprofundir en els coneixements matemàtics, crear un espai d'aprenentatge i implicar a les famílies. Un altre projecte que s'hi ha presentat ha estat la "Realització d'un espectacle musical", de l'Institut Can Mas. Els i les alumnes de 4t d'ESO munten un espectacle musical, encarregant-se ells mateixos de tota la realització: el guió, la producció de l'espectacle, el vestuari, els decorats, l'actuació, la música, la promoció, etc. Enguany, presentaran la seva versió d'"Els Miserables", el 10 i l'11 de maig. El projecte fomenta "la imbricació, l'especialització i la inclusió" i, com també explicava la seva coordinadora, Yolanda Carrillo, "tothom és necessari i tothom hi està inclòs". 

Les escoles que organitzen i participen en la jornada són Escola Anselm Calvé, Escola El Martinet, Escola Els Pinetons, Escola Enric Tatché i Pol, Escola Francesc Escursell, Escola Gassó i Vidal, Escola Josep M. Ginesta, Escola Tiana de la Riba, Institut Can Mas, Institut Lluís Companys i Institut Palau Ausit. Per seguir les jornades, s'ha creat l'etiqueta #JEducativaRipollet a Twitter.

S.R.