Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les activitats del Dia de la Dansa comencen aquest cap de setmana al Teatre Auditori

Imatge 1.
Imatge 1
El Dia Internacional de la Dansa (DID) se celebra mundialment cada 29 d'abril. A Ripollet, des de fa un parell d'anys, s'organitzen activitats que volen recollir la diversitat de la dansa, reconèixer l'esforç dels seus professionals i apropar-la a la ciutadania. Aquest divendres, 6 d'abril, tindrà lloc la primera de les activitats programades, les quals s'allargaran fins a final de mes. Es tracta de la presentació del 3r trimestre de la temporada de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell, que comptarà amb l'actuació d'Epidemic Dance Show, i el seu espectacle 'Sectes'.
Bunkay Dansa va ser l'entitat impulsora l'any 2016 i a l'organització s'han anat sumant d'altres com Dansa Jove, Urban Show (Epidemic) i SB-Dance, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la participació de moltes altres associacions relacionades amb la dansa, però també amb el teatre o la fotografia.

A banda de l'espectacle familiar 'Wabi-Sabi' del 8 d'abril i el del BCN City Ballet del dia 13 d'abril, tots dos al Teatre Auditori del Mercat Vell, el gruix d'activitats del Dia Internacional de la Dansa s'ha programat pel 27 i 28 d'abril. Es tracta d'activitats al carrer, gratuïtes, amb classes de dansa als diferents barris de Ripollet, itinerari de dansa a diversos espais del municipi i un final de festa a càrrec de la Companyia Diego Sinniger (vegeu programa adjunt).

El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO va proposar la data del 29 d'abril per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d'abril de 1727), considerat el pare del ballet modern. Cada any el DID converteix la Dansa en la gran protagonista, reconeixent i recolzant l'esforç constant de totes aquelles persones que es dediquen a la Dansa. El DID també és una festa on compartir la passió per la Dansa en tota la seva diversitat i una ocasió per a acostar-la a la ciutadania.

R.H.